מצוקה כלכלית

  • תעזור לי בבקשה
    דינה | 27/06/2009 12:54

    אני אישה שבעלי הלך למאסר למשך 12 שנות מאסר בפועל ואני אמא ל שלושה ילדים ביגים 6 .5.3 ,שמקבלת קצבה מביטוח לאומי בסך של 2800 ש"ח שהינה ההכנסה היחידה שלי ,,בתקופה האחרונה נודע לי שבעלי חייב מיסי ארנונה לעיריה בסך של 60.000 ש"ח וגם מים וזה דבר שאני בכלל לא ידעתי עליו ,,מהעיריה רצה לעקל לי דברים כדי שאני אשלם והלכתי אליהן ע"מ להגיע להסדר ואת המים מכרתי את כל הדברים שלי ושילמתי אותם פעם אחת וזה היה 10.000 ש"ח (וגם חלק מהכסף מביטוח לאומי שקיבלתי )אך סירבו לי לזה וביקשו שאני אשלם כל חודש 1500 ש"ח לפחות כל תשלום חודשי וזה דבר שאני לא אוכל לעמוד בו ,,ביקשתי מהם הסדר בסך של 500 ש"ח לחודש אך הם מסרבים וצאיימים עלי כל הזמן,,איך אני אוכל לחייב אותם להתחייב במצבי הכלכלי הקשה והאישי שאני לא מאחלת אוצו לאיש ולתת לי לשלם גג 500 ש"ח בחודש טחא להפריע לי כל יום בהתראות והם מסרבים לי ??? מה היית מציע לי להגיש נגד העירייה צו מניעה זמני ??? או למי לפנות ??? תעזור לי אני וילדיי מתחננים לך

    • מצוקה כלכלית
      עו"ד יקי רנד | 02/07/2009 08:46

      מצוקתך בהחלט מובנת, שכן בניגוד להליכי הוצאה לפועל, במסגרתם קיימת הזכות לחייב, לבקש חקירת יכולת בנוגע למצבו הכלכלי, ולקבוע צו תשלומים המשקף את יכולת ההחזר של החייב, הרי שבהליך גבייה מנהלית, אפשרות זו מצומצמת עד מאוד, שכן הענין נתון לשיקול דעתה הבלעדי של הרשות. לטעמי, בענינך, עלייך לעתור לבית המשפט לענינים מנהליים אשר יחייב העירייה לנקוט בהליך גבייה הגון וסביר, המתחשב ככל שניתן במצבך הכלכלי.