ביטול עסקה

  • ביטול עסקה עקב אי תמורה
    שוש | 23/06/2009 18:21

    לפני כארבעה חודשים נרשמתי לקורס איפור מקצועי. את הבית ספר בחרתי לפי פירסום שראתי בעיתון. ההסכם היה טלפוני וכך התשלום. מבחינתי הרישום היה בכמה תנאים א.קורס בוקר בלבד. ב. שהלימודים יסתיימו עד סוף השנה ולא יגלוש לשנה הבאה. הרושמת שהזדהתה כמנהלת הסניף הבטיחה שהכל יהיה כך. התשלום הוא על הקורס איפור מיקצועי+מזוודת איפור משודרגת. וכבונוס לנרשמות אז- קיבלתי קורס עיצוב גבות ושעוות. יש לציין שלא קיבלתי גם אחרי הרישום והתשלום שום פתק/קבלה/מידע על טכני הקורס שאליו נרשמתי. למעשה ירדו כבר 3 חיובים מתוך 10 באשראי והקורס לא נפתח וגם לא יפתח וכמובן לא קיבלתי מזוודה.היות והסניף נסגר (מתברר בדיעבד שנירשמתי לסניף בני ברק של מקום האם בנתניה) היה לי קשה לתפוס את האחראית בסניף האם שדחו אותי בלך ושוב על בקשתי לטופס ביטול עיסקה. אחרי שבועיים כאלו 'המנכלית' שבתחילה אמרה שזה לא מתפקידה לטפל בענין ענתה לשיחה והבהירה לי שלא אקבל את כספי בחזרה כי יש לה אפשרות לסדר לי לימודים במקום אחר שמכירה/ שאבוא לנתניה. כמובן שהצעותיה לא לענין יש לציין שדיברה אלי בצורה כ''כ עוינת בשעה שאני אפילו לא איימתי בפניה לעו''ד למשל. אני שואלת האם החוק לצידי ומה עלי לעשות. יש לציין ששלחתי מכתב לחברת האשראי כבקשתם כנסיון ראשון לעצור את התשלומים הבאים.

    • ביטול עסקה
      עו"ד יקי רנד | 24/06/2009 10:58

      מנתוני המקרה עולות מספר הפרות צרכניות. ראשית, על בית הספר לאיפור, היה לשלוח לך את החוזה אשר יפרט בדיוק תנאי ההתקשרות המהותיים, לרבות משך הקורס, מיקומו, התשלום עבורו, תנאי הביטול וכיו"ב, ובמידה ולא עשה כן, דבר זה לבדו מקנה לך זכות ביטול. בנוסף, במידה ואחד מתנאיה המהותיים של ההתקשרות שונה, או לא כובד, במקרה זה מיקום הקורס ומועד פתיחתו, יש בהחלט מקום לבטל החוזה, על בית הספר להשיב לך את כספך, ולדאוג לכך כי יופסקו החיובים הכספיים בחב' האשראי. במידה ואינו עושה כן, יש מקום להגיש תביעה.