השבת כספים עקב ביטול חוזה

  • ביטול ביטוח על מוצר חשמלי.
    ארז | 16/06/2009 20:08

    שלום וברכה, לפני מס' חודשים ביטחתי מכשיר "תמי4" שברשותי ע"י חב' תמי4 עצמה. לאחר כשלושה חודשים מתחילת הביטוח ביקשתי לבטל את הביטוח עקב תהליך הבראה כלכלי שנכנסתי אליו. תמי4 ביטלה את הביטוח לבקשתי עוד באותו הרגע שביקשתי אך ההחזר הכספי היחסי עדיין בושש להגיע (מדובר כבר על יותר מ- 4 חודשים). כעת אני מעוניין להגיש נגדם תביעה עקב מריחת ההחזר המגיע לי. אני יודע שהגישו אנשים בעבר תביעות דומות לשלי וזכו בהם. שאלתי היא מהו הסעיף בחוק ומה מספרו שמגבה את הטענה שלי? בתודה, ארז

    • השבת כספים עקב ביטול חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/06/2009 00:08

      ארז שבוע טוב, אני מבין שביטול החוזה נעשה בהתאם למוסכם בחוזה ושאין לחברת הביטוח השגה על עצם הביטול. חרף זאת, הם מעכבים את ההחזר הכספי שהתחייבו להחזיר ברגע הביטול. אם כך הוא, עילת התביעה המרכזית העומדת לך היא מכוח סעיף 9 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א - 1970 שמסדיר את חובות המתקשרים בחוזה להשיב כספים שקיבלו מכוח החוזה שבוטל. בנוסף, אתה יכול להוסיף את עילת עשיית עושר ולא במשפט מכוח סע' 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט - 1979. מעבר לסכום שהם חייבים לך אתה יכול לתבוע (ולו כאיום או זרז) פיצויים נוספים, למשל על הנזק שנגרם לך בגלל עיכוב התשלום או המאמצים שהשקעת בגבייתו ואפשרות כזאת קיימת בצמוד לשתי העילות הנ"ל. לדעתי, לפני שאתה מגיש תביעה רצוי לשלוח להם מכתב דרישה לתשלום החוב וכדאי לצורך כך להסתייע בעו"ד. אם הם יתעלמו ממכתב הדרישה או ימשיכו לעכב את העניין - תגיש תביעה. שיהיה בהצלחה.