2 תשובות

  • 2 שאלות
    שחר | 15/06/2009 20:37

    עו"ד רנד שלום, ברשותך שתי שאלות קצרות: 1. תבעתי 7 נתבעים (שוכר, ערבים ושוכרי משנה) בעבור נזקים כבדים שאירעו לדירתי. במזכירות בית המשפט נאמר לי כי נתבע מסויים לא קיבל את כתב התביעה כי לפי הדואר הוא החליף מקום מגורים. ככל הנראה כתב התביעה הגיע לידי ההורים שלו. הוצאתי שאילתא במשרד הפנים והוא אכן רשום באותו מקום, שוחחתי איתו גם בטלפון והוא אמר לי שהוא מתגורר באותו מקום ויש לי עוד ראיות (נסיבתיות) שהוא גר שם. האם ניתן להגיש בקשה לשופט להורות על עדכון במזכירות כי כתב התביעה הומצא לו ? (הבנתי שיש כלל שהידיעה גוברת על ההמצאה) כי הרי ברור שהוא יודע וקיבל את כתב התביעה. זו אפשרות? 2. האם אני יכול בתור תובע להגיש בקשה למחיקת נתבע X בשל טעות שלי? (למשל תבעתי אותו בסוברי כי הוא גרם נזקים לדירה וכעת אני סבור שלא היה לו חלק) תודה רבה רבה מראש, פורום נהדר ומבורך שחר

    • 2 תשובות
      עו"ד יקי רנד | 16/06/2009 14:22

      אינני ממליץ לך להסתכן עם נושא ההמצאה, וכדאי כי תוודא כי כתב התביעה נמסר לידי הנתבע כדין, בין היתר על דרך מסירה אשית של כתב התביעה לידי הנתבע. תוכל לבקש למסור לנתבע את כתב התביעה באופן אישי. בנוגע לכלל הידיעה, מדובר בחריג לכלל ההמצאה, ובעקרון המצאה כדין הכרחית על מנת לקבל פס"ד בהעדר הגנה כנגד נתבע, וביה"מ ייטה שלא לפעול כנגד נתבע, אם איננו משוכנע כי כתב התביעה נמסר לו. באשר למחיקת הנתבע, ודאי כי תוכל לעשות זאת, וככל שתקדים כך ייטב, פן יגיש הנתבע הגנתו לחינם.