את מי לתבוע

  • נזק לרכב בתאונת דרכים - את מי לתבוע?
    רון | 14/06/2009 19:27

    שלום,הייתי מעורב בתאונת דרכים בה נפגע רכבי ואני מעוניין לתבוע עבור הנזק שנגרם.הרכב שפגע בי היה של חברת השכרה : האם עלי לתבוע את הנהג ברכב, חברת ההשכרה או חברת הביטוח של חברת ההשכרה?האם ביכולתי לתבוע כל אחד מהם, שילוב שלהם והאם יש יתרונות/חסרונות לכל אחת מהאפשרויות?תודה

    • את מי לתבוע
      עו"ד יקי רנד | 16/06/2009 13:52

      בראש ובראשונה, עליך לתבוע את הנהג הפוגע, אשר הוא האחראי הישיר להתרחשות התאונה ולנזקיך. בנוסף, מומלץ וכדאי לצרף לתביעה, את שני הגורמים אשר הזכרת, חב' ההשכרה, וחב' הביטוח, מאחר ובמידה והנהג יימצא אחראי לתאונה, סביר להניח כי חב' ההשכרה או חב' הביטוח, יחובו בנזקים אשר גרם הנהג. בנוסף, במידה ותהיינה בעיות באיתור הנהג ו/או בהגעתו לבית המשפט, הרי שברגע ומאחורי הנהג עומדות חברות אשר מכסות נזקיו, הדבר יוכל לקדם התיק.

      • סוגיות לגבי תביעת מספר גורמים
        רון | 16/06/2009 14:56

        האם במקרה כזה, בו תובעים מספר גורמים, ניתן להגיש את התביעה בבית משפט אשר נמצא באיזור של כל אחד מהגורמים לבחירתי או שיש עדיפות למגורי/מקום עבודתו של הנהג הפוגע או זירת התאונה? בנוסף, האם אין חשש בצירוף חברת הביטוח לתביעה בכך שהיא תהיה מגובה ביועצים משפטיים בעלי יתרון עלי מבחינת הצגת התיק? האם שלושת הגורמים אמורים להגיע למשפט או שרק במידה והנהג לא מגיע אז פונים לבא בתור ברשימה? תודה