פרט נוסף

  • החזרת מוצר (פעם 2)
    אלירן | 07/06/2009 16:18

    שלום אני מתנצל על הכפילות אבל לדעתי פספסו את ההודעה הקודמת שלי. לפני כשבוע ביצעתי רכישה אצל משווק מורשה של חברת סלקום כמו כן קיבלתי קבלה על תשלום האשראי (לא קיבלתי חשבונית מס) היום חזרתי למשווק (7 ימים מביצוע העסקה) על מנת להחזיר את המוצר כי הוא פגום וכי אין לי בו צורך, המוכרת סירבה להחזיר לי את סכום העסקה במזומן ואמרה שיכולה לתת לי אך ורק זיכוי שתקף ל-3 חודשים לרכישה במקום. כאשר ביקשתי ממנה לחתום שאיננה מוכנה לתת לי את סכום העסקה במזומן למרות שביקשתי, היא סרבה. לטענתה היא פועלת בהתאם לחוק, כיוון שיש איזה שהוא סעיף שנוגע למוצרים סלולאריים. רציתי לדעת האם החוק לטובתי במקרה כזה. תודה רבה ושבת שלום אלירן

    • פרט נוסף
      אלירן | 07/06/2009 21:44

      שכחתי לציין פרט שיכול לסייע בהבנת המקרה: יש שלט על מדיניות החזרת מוצרים שכתוב בו שאכן אין החזרת מוצרים.

    • החזרת מוצר
      עו"ד יקי רנד | 11/06/2009 08:33

      ע"פ החוק, הנך רשאי להחזיר מוצר שאינו פגום, תוך 7 ימים מיום הקנייה, ובלבד שאין שלט בחנות בה רכשת המכשיר, בדבר מדיניות החזרת הטובין בחנות, המסייגת החזרת מכשיר סלולרי. בענינך, מדובר במוצר פגום, כך שהחזרת המוצר תוך 7 ימים מחייבת המוכרת להשיב כספך, וגם אם היית מחזיר המכשיר מאוחר יותר, עדיין הנך זכאי לקבל כספך חזרה. ככל שידוע לי, טענתה של המוכרת, כי קיים הסדר ייחודי בנוגע להחזרת מכשירים סלולרים, מופרכת מיסודה.