בטל - קראתי שוב את נוסח החוק, נותן השירות צודק

  • תיקון 24 לחוק הגנת הצרכן - איחור טכנאי
    עמירם | 07/06/2009 13:42

    נותן שרותים מסויים קבע ביקור טכנאי בביתי בין השעות 10:00-12:00. הטכנאי הגיע לקראת 13:00, באיחור של כמעט שעה. נותן השירותים הודיע לי כי הטווח של שעתיים הקבוע בתיקון 24 לחוק הגנת הצרכן מתחיל בשעה האחרונה שנקבעה לי (12:00), כלומר רק איחור מעבר לשעה 14:00 מזכה בפיצוי. למיטב הבנתי, התיקון הנ"ל לחוק אינו מאפשר לנותן שירות לקבוע טווח שעות לביקור אלא רק שעה ("יתאם ... נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן"), והטווח בן השעתיים שניתן לי מלכתחילה כולל כבר את השעתיים הקבועות בחוק, כך שכל איחור לאחר 12:00 זכאי לפיצוי. גם בלי להתייחס ללשון החוק אלא רק לרוח החוק, למיטב הבנתי כוונת המחוקק היתה לגרום לכך שאדם לא ייאלץ להמתין בביתו למעלה משעתיים לטכנאי. טענתו של נותן השירות מאלצת אותי להמתין ארבע שעות ללא קבלת פיצוי, והיא יכולה גם להגיע לכדי אבסורד - הוא יכול למשל לקבוע כי הטכנאי יגיע לביתי בין השעות 08:00-20:00 ורק איחור לאחר 22:00 יזכה בפיצוי, כך שעלי להמתין לו 14 שעות. אני משוכנע שלא זו היתה כוונת המחוקק. אודה על הבהרה בעניין.

    • בטל - קראתי שוב את נוסח החוק, נותן השירות צודק
      עמירם | 07/06/2009 14:09

      סליחה על ההטרדה

    • הגעת טכנאי
      עו"ד יקי רנד | 07/06/2009 14:38

      אעשה סדר בנושא הגעת טכנאי. זמן ההמתנה המקסימלי אשר מוקנה בחוק לנותן שירות, הנו שעתיים, והוא מתחיל להמדד ממועד השעה המתואמת. דהיינו, בענינך, השעה היעודה היתה 10:00, והטכנאי יכל לאחר ולהגיע עד השעה 12:00. אין זה נכון שאיחור השעתיים, מתחיל להיספר רק מהשעה 12:00. עם זאת, החוק מקנה פיצוי לצרכן אשר נפגע מאיחור טכנאי, כאשר האיחור הנו רק מעל שעתיים, מעבר לזמן ההמתנה, דהיינו, כאשר סך האיחור הנו 4 שעות, כך שבפועל, רק מהשעה 14:00 ניתן לתבוע. כאשר מדובר באיחור של שלוש שעות, כפי שארע בענינך, הדבר לא תקין, אבל אין זכות קנויה לצרכן לתבוע בשל איחור זה. ברם, אין זה אומר שלא ניתן לתבוע עוגמת נפש מכח הדין הכללי ולאו דווקא מכוח הגנת הצרכן, בייחוד אם מדובר באיחור סדרתי של שעה ( נניח כי הטכנאי מגיע יום אחר יום באיחור של שלוש שעות).

      • בניגוד לחוק אבל ללא סנקציות...
        עמירם | 07/06/2009 15:28

        כן, ברור לי כעת שטכנאי המגיע לאחר 3 שעות פועל בניגוד לחוק אך אין נגדו סנקציות, בדיוק כמו מעבידים המשלמים משכורת ב-9 בחודש (-: