ביטול מנוי

  • מועדון כושר
    fran | 19/05/2009 18:45

    שלום רב. בתאריך 29/3/08 רכשתי מנוי שנתי לחדר כושר באיזורי שהוא חלק מרשת ארצית של מועדוני כושר. בתאריך 15/2/09 רכשתי מנוי חדש,שהיה אמור להכנס לתוקף החל מסוף המנוי הראשון (29/3/09). זמן מה לאחר רכישת המנוי שמומש,ביקשתי לבטל את המנוי החדש, אך נתקלתי בסירוב. הוסבר לי כי אוכל למסור אותו בעלות של 450 ש"ח.בתקופה שניסיתי לבטל את המנוי הקודם - החדש כבר למעשה נכנס לתוקפו. במקביל, נודע לי כי בשלב כלשהו הותקנו מצלמות "אבטחה" בתוך (!!!) תאי המקלחות שבמקום, דבר שחרה לי מאוד, ורק הגביר את רצוני לעזוב את המקום ולהפסיק לשלם למועדון, מאחר ועקב המקרה האחרון - אף הפסקתי לנצל את המנוי! האם ניתן לגשת עם המקום לתביעה על סירוב ביטול המנוי כשעוד לא מומש ובנוסף על עגמת הנפש לגביי מצלמות ה"אבטחה"?? תודה מראש!

    • ביטול מנוי
      עו"ד יקי רנד | 20/05/2009 10:47

      תאור נסיבות המקרה לא ברור לגמרי, אך אני מבין כי לקראת תום שנת המנוי בחדר הכושר, חידשת המנוי לשנה נוספת, אך טרם הושלמה השנה הראשונה, ביקשת לבטל. בפסיקה נקבעו מס' מקרים בהם ניתן לבטל המנוי חרף התנאי האוסר זאת בגוף חוזה ההתקשרות, כגון, מצב רפואי העתקת מקום מגורים ועוד. כמו כן, נקבע כי חוזה האוסר באופן חד צדדי לבטל המנוי, מהווה תנאי מקפח בחוזה אחיד, אם כי מדובר בפסיקה שאיננה מחייבת. בענינך, העובדה כי טרם התחלת למעשה לממש המנוי, מטה הכף לטובתך, אם כי סיבת הביטול איננה דרמטית. הייתי ניגש לבית המשפט, ודורש לבטל המנוי. יתכן וגם אם לא תקבלי מלוא דמי המנוי, יושבו לך לפחות חלקם.