שכחו אותי??? בבקשה תשובתכם..

  • מוצר פגום - עזרה בבקשה
    אור | 14/05/2009 20:29

    שלום לפורום הנכבד, רכשתי סנדל בחנות יוקרתית, בסכום לא מבוטל של 430 ש"ח. כעבור חודש הציפוי של הנעל החל להיקרע. החזרתי לחנות והם התנצלו כמובן ואמרו שיתנו לי זיכוי לנעל אחרת שאבחר. אני לא רוצה זיכוי. אני רכשתי במיטב כספי ועוד לפני התשלום השני הסנדל נקרע. בנוסף, יש לי מידה גדולה וקשה לי למצוא סנדל שיתאים לי, וממש לא בא לי "להתחתן" עם החנות הזו. אמרו לי שאם כך אז שאפנה לשירות לקוחות כי הם רשת. אם הייתי יודעת שכך אסתבך, הרי לא רכשתי אצלם כי הם רשת, אז לא הייתי קונה מלכתחילה. מה גם, שהתברר בשיחה שהם רשת ששייכת לחברה ישראלית אחרת, שאני מאוד לא אוהבת את האיכות שלהם - מה שמסביר שממש עבדו עליי עם החנות "היוקרתית". האם חוק הגנת הצרכן מאפשר לקבל החזר כספי על מוצר פגום? מה האופציות הפתוחות בפניי? תודה!

    • שכחו אותי??? בבקשה תשובתכם..  לת
      אור | 18/05/2009 16:21

    • החזרת מוצר פגום
      עו"ד יקי רנד | 18/05/2009 19:41

      תתפלאי, אבל אין התיחסות מפורשת של המחוקק לנושא החזרת מוצר פגום אשר אינו מכשיר חשמלי, ובמובן מסוים הנושא פרוץ. ע"פ הוראות החוק ביחס למוצר חשמלי פגום, יש לאפשר למוכר לתקן המוצר, ובמידה ואינו יכול, עליו לבחור האם לתת לקונה מוצר חלופי זהה או להשיב לו את כספו. לא בטוח שהכלל הנ"ל מתאים למוצרי ביגוד והנעלה, אשר בד"כ התיקון אינו רלוונטי לגביהם. בנוסף, קיים הסדר בחוק המאפשר החזרת מוצר ללא פגם לחנות תוך שבעה ימים, וזאת במידה ואין שלט בחנות המתייחס לנושא החזרת מוצרים. נראה לי, שאם מוצר שאין בו פגם ניתן להחזיר כאשר אין שלט בחנות, הרי שמקל וחומר יש לאפשר החזרת מוצר והשבת כסף ללקוח כאשר המוצר פגום, ובלבד כי הדבר נעשה תוך פרק זמן סביר.

      • תודה עו"ד רנד, שאלה נוספת בבקשה ממך
        אור | 18/05/2009 23:39

        לא חוזרים אליי משירות הלקוחות של חברת האם שלהם, אליהם הפנו אותי. השארתי כבר 3 הודעות. אני אגיש תביעה נגדם. שאלותיי- האם להגיש תביעה נגד החנות או החברה אם? - זו רשת בבעלות חברת גלי, אבל יש לה שם אחר לגמרי, ולא ידעתי וגם לא מוזכר בשום מקום שזה של גלי. האם כדאי לקחת את הסנדל בחזרה או להשאירו בחנות? - יש לי מכתב שמאשר שהחזרתי את הסנדל לחנות ממנה קניתי. תודה

        • תודה, הכל הסתדר אחרי מילת הקסם "תביעה".  לת
          אור | 19/05/2009 16:51