כרטיסי טיסה

  • תביעה נגד סוכנות נסיעות/ תוקף משפטי לשיחת טלפון
    יואב | 23/04/2009 11:22

    פניתי לסוכנות נסיעות להזמנת כרטיסי טיסה. הנציגה נתנה לי מחיר ואני החלטתי להזמין. שאלתי לגבי האפשרות לשלם במזומן ונאמר לי שעלי להגיע תוך 72 שעות לאחד מסניפי החברה כדי לשלם. לא נאמר לי שכל עוד לא שילמתי, יכול המחיר להשתנות!! קיבלתי מספר הזמנה ואף מייל עם כל פרטי הטיסה שסוכמו. כעבור יומיים, ביום שהחלטתי ללכת ולשלם, נאמר לי בשיחת טלפון על ידי הנציגה שיש בעיה והמחיר שהיא הציעה לי כבר לא נכון ועלי לשלם תוספת של 260$. לאחר ההסברים שקיבלתי, הבנתי בדיעבד שרק שוריינו לי מקומות ולא כירטסו אותם ולכן אין לחברה כל מחוייבות כלפיי. הטענה העיקרית שלי היא שהנציגה לא הסבירה לי את העובדה שהמחיר יכול להשתנות אם אני לא משלם מייד ואני מבחינתי חשבתי שאם בחרתי לשלם במזומן זה לא אמור לפגוע בהצעת המחיר שקיבלתי. האם יש קייס כאן לתביעה קטנה??

    • כרטיסי טיסה
      ד.קובי | 23/04/2009 14:05

      שלום יואב, חברת הנסיעות אינה יכולה לסמוך על כול מזמין בטלפון ולא העביר תשלום, החברה שיריינה לך מקומות וכול עוד לא שילמת זכותה לשנות מחיר מה שמשאיר לך את האפשרות לבטל כתוצאה מהתוספת. מצטער אין קייס.. ( תחשוב עסק שצריך להרויח, אילו מגיע אדם לרכוש את הרכב שלך ומסכם על המחיר, ומודיע לך שיבוא בערב לשלם, כעבור שעה אדם נוסף מציע לך יותר,,, מה אתה עושה) בברכה.,,

      • המשך
        יואב | 23/04/2009 14:16

        האם אין תוקף משפטי להצעת מחיר בטלפון? אני מבין שאם היו מציגים בפניי את הסיכון שהמחיר יכול להשתנות - לא היה לי קייס. מה שאני מדגיש כאן זה את העובדה שלא יידעו אותי על אפשרות זו. כשנותנים הצעת מחיר מסודרת בכתב, כתוב בה את כל הפרטים כולל תוקף ההצעה וכו'. כשנותנים הצעה בטלפון, הפרטים שניתנים הם הפרטים שישנם. אני כלקוח חשבתי שאני סוגר עיסקה ורק צריך עוד פרוצדורה כדי להגיע ולשלם. (קיבלתי מספר הזמנה ומייל עם פרטי בטיסה והשמות). האם זה חסר משמעות? אני לא אמור לדעת את הנהלים של חברת הנסיעות אם לא הציגו אותם בפניי. האם זה לא אשמתם שהם לא יידעו אותי?

        • המשך
          ד.קובי | 23/04/2009 15:50

          שוב שלום יואב, ההזמנה שביצעת לא חסרת משמעות כלל , כידוע לי ברוב חברות הנסיעות נוהגים לעשות כך לתפוס את המזמין בטלפון עם מחיר נמוך ועם תוספת ברגע האחרון, ניתן להגיש תביעה נגדם על נזק שנגרם לך בעקבות תוספת מחיר בניגוד למה שסוכם איתך, בתביעות בעבר טענו החברות כי ככול שהתפוסה באותה טיסה אוזלת כך המחיר יקר יותר, ועד שהגעת לשלם עלות המחיר גבוה יותר.