דואר ישראל

  • הדואר איבד את טופס ההרשמה לפסיכומטרי.
    מ. | 21/04/2009 22:07

    שלום, אני חייל בן 20. לפני שנתיים ניגשתי למועד שני בבחינת הפסיכומטרי. היה זה המועד האחרון למועמדי העתודה הצבאית ולכן התכוננתי במרץ רב עד ששכחתי להרשם למועד הבחינה. משלא יכלתי כבר לשלם בדואר את האגרה, נאלצתי לשלוח המחאה על סך 150% מאגרת הבחינה כדי להרשם בהרשמה מאוחרת- צ'ק על סך 570 ש"ח באמצעות דואר שליחים אקספרס. הדואר גבה על כך 31 ש"ח ואיבד את המכתב. לאחר 12 יום- כשבוע לפני הבחינה, עלה בדעתי לברר טלפונית מול המרכז הארצי לבחינות את מיקום הבחינה אליה נרשמתי במדויק ומברור מהיר עלה כי אינני רשום כלל. בדקתי מול הדואר ואכן התגלה כי לא העבירו את המכתב ולא דאגו לעדכן אותי. הם אפילו לא מצאו אותו אחרי שהבינו שלא סופק ליעדו ובעצם עד היום. בינתיים גם ההרשמה המאוחרת נסגרה ומשהייתי מוכרח לשפר את ציוני הקודם נאלצתי להבחן בתשלום של 250% קנס במזומן (כ-1000 ש"ח) ביום המבחן על בסיס מקום פנוי. עובדה זו גרמה לי להתייאש ולהפסיק ללמוד כשבוע לפני הבחינה. ביומיים האחרונים החלטתי לנסות בכל זאת ושוב חזרתי לספרים. למרות מצבי המנטלי העגום בשבוע ההוא על רקע סיפור זה, ומצבי הכלכלי שמושפע ממשפחה חד הורית - אמא ואני אשר חיים מקבצה ו-1000 ש"ח מהווים בעבורנו הרבה מאד, שיפרתי את הציון הקודם ב-32 נק' ל-654 וחסרו לי רק מספר נק' כדי לגבור על שאר המועמדים ולהתקבל להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בטכניון בחיפה. אני בטוח שבתנאים ריאליים הייתי מגיע להישיגים הרצויים. לא רק שלא הצלחתי בבחינה, שילמתי יותר מכפול, בזבזתי הרבה זמן בהתרוצצויות וגם בשביל לבטל את הצ'ק האבוד בבנק, נאלצתי להוציא מכספי. לאחר מספר חודשים קיבלתי הודעה בדואר על כך שהם מתנצלים על התרשלותם ולמכתב צורף זיכוי של 31 ש"ח שמהווה בעבורי הודאה. למועדים הבאים, המרכז הארצי להערכה החל לגבות גם באמצעות אשראי באינטרנט- מה שהיה חוסך את כל הטרחה. מבחינתי חיי פשוט נהרסו. או שפשוט חלומי נדחה במספר שנים, הרבה כסף ומבחן נוסף. בכל זאת, במקום שבו אני משרת כעת, מלווה אותי תחושת אכזבה עמוקה מידיעת העובדה שאם הדואר לא היה מתרשל, אולי חיי היו נראים אחרת היום. אני מחפש צדק, מה אפשר לעשות בנדון? תודה רבה על תשומת הלב.

    • דואר ישראל
      ד.קובי | 22/04/2009 02:41

      שלום, חשב את כל ההוצאות והנזק שנגרם לך והגש תביעה בת"ק לחברת הדואר בציון תאריכים סניף שממנו נשלח וכמובן קבלה של המשלוח, מישהו מהם צריך לפצות על הרשלנות. תודה.

      • תודה רבה על התשובה הזריזה, ברשותך עוד שאלה
        מ. | 22/04/2009 07:02

        סליחה שהחזקתי אותך ער בשעה כזו. כאמור, הם זיכו אותי בעלות משלוח השליחים, כך שהעלות השניה היא ביטולי הצ'ק (כ-20 ש"ח) וכמובן ההפרש שנאלצתי להוסיף מ570 ש"ח ל1000 בשל גובה הקנס. 1. האם על כל אלה עלי לתבוע או רק עלות ביטול הצ'ק? 2. האם יש סיכוי לפיצוי על אבדן שעות עבודה וטרטור וכן על עגמת נפש? 3. עברו שנתיים, אולי יותר, התיק נחשב רלוונטי? 4. האם יש צורך לפנות תחילה במכתב לצד השני? או שתביעה בת"ק אינה צורכת זאת? 5. האם יש לך אתר טוב שמסביר על תהליך התביעה בת"ק?

        • המשך
          ד.קובי | 22/04/2009 09:39

          שוב שלום, לא החזקת אותי, אני ער כול הלילה, ושוב לשאלתך, רשום את כל הנזק שאתה חושב שנגרם לך כתוצאה מרשלנות הדואר, מלא טפסים 4 עותקים לבית משפט לתביעות קטנות צרף את המסמכים שברשותך והגש אותם, התיק עדיין רלוונטי, עלות הגשת התביעה כמה עשרות שקלים בודדים, לאחר ההגשה תקבל תאריך לדיון שבו תופיע ותטען את הנעשה לך, אל תחשוש מכלום תגיש נגדם, אני כאן לעוד בירורים, בהצלחה. נ.ב. את הטפסים ניתן להוריד האינטרנט.