תשובה

  • תביעה נג חברת תיירות
    מילי | 31/03/2009 14:50

    שלום רב, הגשתי תביעה נגד חברת תיירות על איחור של 15 שעות בטיסת צ'רטר רציתי לדעת מה הסיכויים שלי לזכות ומה ידוע לך על מקרים דומים כמו כן, אשמח אם תסביר לי קצת איך מתנהל המשפט ואיך אני אמורה להציג את הטענות שלו-מי מתחיל ראשון? מי שתבע? האם אני אוכל לענות על הטענות של ההגנה תודה מראש מילי

    • תשובה
      קובי | 31/03/2009 23:12

      שלום , ידוע שטיסות צ'רטר מראש הם זולות כי יש בהם עיקובים, לכן, עניין 15 השעות ללא הודעה מראש על ידי הסוכנות, ואותם המתנת בשדה יש סיכוי לפיצוי, אני מבין שאת התביעה הגשת בתביעות קטנות ושם בדיון, השופט מחליט ממי לקבל הסבר ראשון, הדיון מתנהל מהר כי בדרך כלל השופטים מוכנים מראש בנושא התביעה.

    • דיון בבית המשפט לתביעות קטנות
      עו"ד יקי רנד | 01/04/2009 18:34

      קיימים בהחלט תקדימים משפטיים, לקבלתן של תביעות כנגד סוכנויות נסיעות ו/או חברות תעופה, אשר לא הודיעו מבעוד מועד על איחור כה ניכר בשעת הטיסה ו/או לא דאגו לסידורי המתנה סבירים, ועל כן, סיכויי תביעתך הנם לא רעים. באשר לדרך התנהלות המשפט, אין כללים קבועים בביה"מ לתביעות קטנות, כל שופט ודרך ניהול המשפט על ידו. בעקרון, מבחינה פורמלית, הדיון אמור להתקיים כך שאת מעידה ראשונה, הנתבעות חוקרות אותך, ולהפך, הנתבעות מעידות, ואת חוקרת אותן. בכל שלב נתון, יכול להתערב השופט ולשאול ולחדד שאלות אשר עולות בדיון, ובכל מקרה יינתן לך זמן לטעון טענותייך. סדר הדיון עשוי להשתנות, ולעתים השופט מקצר הדיון ומפנה שאלות ספציפיות לצדדים כדי לקדם הדיון, ולעתים רבות, אף מציע פשרה, בתחילת הדיון או בסיומו.