החזרת מוצר

  • איך ניתן לקבל כסף מחנות שקיבלתי מתנה שנקנתה שם ?
    דורית | 30/03/2009 15:12

    שלום קיבלתי בדצמבר 2008 ליום הולדתי זוג עגילים במתנה מחברים של אימי. הם ניקנו בחנות SOLO UNO בקניון רמת אביב בתל אביב. הגעתי לחנות עם העגילים באריזת המתנה + פתק ההחלפה. הם לא הסכימו אפילו לתת לי זיכוי. לאחר בכי רב נתנו לי זיכוי של חצי שנה על סך 328 ש"ח. הם לא מוכנים בשום אופן לתת לי כסף במקום הזיכוי. פניתי למועצה לצרכנות. הם לא עזרו שום עזרה ממשית. חברתי הלכה לראות בקפידה את החנות וראתה שבמפורש אין שום מודעה כלשהי על מדיניות החזרה כלשהי. איך אני יכולה לקבל את הכסף ? אינני יכולה לוותר על סכום שכזה.

    • החזרת מוצר
      עו"ד יקי רנד | 31/03/2009 12:00

      שאלתך חסרה מס' פרטים, כמו מהו פרק הזמן שחלף מאז רכישת העגילים ועד הגעתך לחנות, האם ביקשת החלפה או השבת כסף, מדוע הגעת לחנות. אני מניח שכוונתך היתה להחזיר העגילים ולקבל את שווים בחזרה. נכון אומנם, כי עוסק מחויב להציב שלט בדבר מדיניות החזרת הטובין הנוהגת בחנותו, אך עם זאת, גם בהעדר שלט מסודר, אין מדובר בשוק פרוץ, ולא יעלה על הדעת, כי כל צרכן לאחר תקופה ממושכת ממועד הרכישה, ישיב המוצר שרכש ויבקש כספו חזרה, מה עוד וע"פ פרשנות החוק, מדובר רק בשבעה ימים במסגרתם ניתן להחזיר מוצר שאינו פגום.

      • החזרתי את המוצר באריזתו המקורית בתוך ימים בודדים
        דורית | 01/04/2009 17:39

        החזרתי את המוצר באריזתו המקורית בתוך ימים בודדים כשהיה פתק החלפה אך כל הפריטים האחרים שהיו בחנות היו יותר יקרים ולא מצאו חן בעיני. ברור שביקשתי את הכסף אך הם לא הסכימו לתת בחזרה. רק לאחר בכי רב הועילו להסכים לתת זיכוי כי גם את זה לא הסכימו לתת. רצו רק לקבל את העגילים בחזרה ולא לתת לי כלום, לא זיכוי ולא כסף.ביקשתי את הכסף ששוים העגילים - 328 ש"ח. שהרי קיבלו את הכסף ממי שנתן לי את המתנה וקיבלו כעבור מספר ימים את העגילים באריזתם ובוודאי מכרו אותם.וכך הם קיבלו פעמיים את מחיר העגילים ואני לא יכולה לקבל מהם כסף כלל. אינני מוכנה להוציא עוד כסף כתוספת עבור פריט יותר יקר שממילא איננו מוצא חן בעיני.אין שום מדיניות החזרה המפורסמת במקום כלשהו בחנות.