סדרי דין בביה"מ לתביעות קטנות

  • עדים וראיות

    למיטב הבנתי לבית משפט לתביעות קטנות ניתן להביא עדים וראיות בלי התראה מראש ... כלומר באותו יום של דיון אפשר להפתיע עם 5 שמאים וכל מיני ראיות ועדויות. האם כך הדבר? ועוד שאלה, אם יש ברשותי חוו"ד שמאי שנגרם נזק ל-X ואני לא מביא אותו כעד ... האם בית המשפט יקבל את החוו"ד או שאולי על הצד השני מוטלת החובה לזמן אותו???

    • סדרי דין בביה"מ לתביעות קטנות
      עו"ד יקי רנד | 31/03/2009 11:24

      אינני מבין האם מדובר בשאלה תאורטית, או שמא אכן קיימים 5 שמאים מטעמך ועוד עדים נוספים ושלל ראיות.. מכל מקום, נכון הוא כי ביה"מ לתביעות קטנות איננו כבול לסדרי הדין המקובלים ולדיני ראיות, אולם מאידך, אינני חושב כי הגעתם של מספר גדול של עדים ביום הדיון, בצירוף ראיות חדשות, כל זאת ללא הכנה מראש, יתקבלו בברכה ע"י בית המשפט, וזאת בלשון המעטה. מומלץ לבקש זימונם של עדים באופן מסודר מביה"מ. באשר לחלקה השני של שאלתך, הרי שבאופן עקרוני על הצד השני לבקש זימונו של השמאי מטעמך, אולם מאחר ובבית המשפט לתביעות קטנות עסקינן, הייתי ממליץ לזמנו לדין במידה והצד השני תוקף שאלת הנזק באופן רציני, ולא מדובר בהכחשת נזק בעלמא.