עקרונית כן השאלה היא "האם ראוי?"

  • אירוקה- מפח נפש
    אושרה | 29/03/2009 14:55

    שלום, בסוף דצמבר 2007 עזבתי את מקום עבודתי וקיבלתי שובר מתנה מהם כ-350 ₪ על מנת לרכוש משקפי שמש. הייתי בתחילת הריון ולא הרגשתי טוב, כך שיצא שהגעתי באפריל 2008 לסניף אירוקה בקניון סרקין. לאחר כשעתיים של מדידות שונות בחרתי משקפיים. מסרתי להם את כרטיס המתנה, והם הודיעו לי שהוא לא בתוקף, היתה לי אי נעימות רבה, וכמובן שלא הסכמתי עם ידיעה זאת, הרי כסף לא גדל על העצים. לאחר דין ודברים עם מנהלת הסניף אוסנת הוחלט שהיא תברר ותחזור אלי. לאחר כשבוע של בירורים התקשרה אלי אוסנת בדיוק ביום שבו טסתי עם משפחתי לאנגליה ומסרה לי שאני יכולה להגיע אליהם על מנת לממש את המתנה. הבהרתי לה כי אין מצב להגיע בחודש הקרוב. אין בעיה, השיבה, תדעי שזה בתוקף ותגיעי כשיסתדר לך. לאחר שחזרנו מאנגליה, לצערי לא הרגשתי טוב (הריון) ולאחר זמן קצר נכנסתי לשמירת הריון, לידה וכו'. (אני נשואה וכיום עם 5 ילדים כאשר הקטנה בת כחודשיים פלוס). שבוע שעבר הצלחתי סוף סוף לצאת ולהגיע שוב לאירוקה. הייתי עם התינוקת ובתי הנוספת. בקושי הצלחתי לבחור משקפיים תוך כדי שהתינוקת לא רגועה, והיא עלי. אנשי הצוות בחנות – המנהל הנוכחי אייל ועוד עובדת ראו את הקושי בו אני נמצאת והציעו שאגיע בזמן אחר." לא, עניתי, אני רוצה לגמור עם הסיוט הזה!! נתנו לי מתנה שפשוט נהפכה לעינוי במקום להנאה. אני לוקחת מה שאמצא היום וזהו. לא מוכנה לזרוק כך כסף". לאחר שמצאתי שוב משקפיים ובאתי להעביר את הכרטיס, התברר כי שוב אינו בתוקף. תוך כדי שהתינוקת עליי וילדתי הנוספת מבקשת ממני כבר ללכת, התקשרתי לשירות לקוחות הטלפוני וחיכיתי זמן רב בנוכחות הצוות בחנות שהיו מאד נחמדים אך לא יכלו לעזור. בסופו של דבר לא היה מענה ונאלצתי לאחר בזבוז זמן של כ-שעתיים בחנות, כאשר ילדי האחרים נמצאים עם ביביסיטר בבית, לצאת ללא משקפיים ועם כעס ועגמת נפש נוספים. כמה עוד אפשר?? איפה השירות?? היכן היחס וההגינות?? התקשרתי ביום אחר שוב לשירות הטלפוני, ענתה לי שרית כמו שפירטתי ברישא למכתבי זה. לא יתכן שחברה גדולה כשלכם תטרטר אזרח קטן, תעשוק אותו לאור היום, תקח ממנו כסף במזומן אך לא תספק תמורה בעדה. ותגרום לו עגמת נפש רבה והוצאות. האם ניתן להגיש תביעה על אירוע זה?

    • עקרונית כן השאלה היא "האם ראוי?"
      עו"ד אחד | 30/03/2009 00:48

      קבלת מתנה. למרות אי ההבנה, האריכו את התוקף של השוברץ מסיבותייך האישיות לא עלה בידך להגיע ולממש אותו (טיסה לאנגליה, הריון וכו'). מבחינת החוק את זכאית להגנה על ציפייתך הלגיטימית לממש את השובר. בפועל, גם אם השובר תקף לנצח, אני חושב שלא סביר ובלתי הוגן לדרוש מימוש שובר שנתיים וחצי אחרי שניתן כמחווה של מתנה ורצון טוב. המילה עושק בכלל לא קשורה למקרה שאת מתארת ואין זכר לאלמנט מינימלי של עושק. בקיצור, יכולה לתבוע, הסיכויים להערכתי לא בשמים בלשון המעטה. תביעה כזו תיראה קנטרנית במיוחד לאור העובדה שהשובר ניתן במתנה ולאור השיהוי מצידך במימושו.

      • לעו"ד אחד...
        אושרה | 31/03/2009 07:35

        על מנת להעמיד דברים על דיוקם, הזמן שעבר מאז קבלת השובר הינו מסוף דצמבר 2007 עד היום כך שבקושי עברו שנה ו-3 ח' (ולא שנתיים וחצי!!!) וכן במהלך שנה זו הייתי שם מספר פעמים, וזה לא ש"נזכרתי" לממש שובר זה לאחר שנתיים וחצי. לאור הנ"ל האם תשובתך תשתנה? תודה.

        • אושרה שלום
          עו"ד אחד | 31/03/2009 09:59

          ראשית תודה על התיקון והפניית תשומת הלב. שנית, כפי שהבהרתי, לתשובתי אין עיגון חוקי! מבחינה חוקית את יכולה לתבוע מכח חוק שנקרא "חוק המתנה". עקרונית, ההתחייבות כלפייך דומה להתחייבות חוזית והפרתה מקימה עילת תביעה. תשובתי בנוגע להיותה של תביעה ראויה או בלתי ראויה היא עניין של דעה אישית והשקפה המורכבת משיקולים אינדיבידואליים ובהחלט שונה מאדם אחד לאחר. אם את מרגישה שנעשה לך עוול ומעוניינת לתבוע, תשובתי לא תגרום לך להרגיש טוב יותר... בכל אשר תבחרי - שיהיה בהצלחה!