100 ש" זה שכר לימוד הוגן לכל הדעות!

  • תשלום משלוח על מוצר מקולקל עם אחריות
    שני | 29/03/2009 12:54

    שבוע טוב, לאחרונה רכשתי בשוק הפשפשים של חיפה מכונת כביסה, המוכר טען שהיא עובדת כמו חדשה והגיעה מקשיש אשר עבר להתגורר בבית אבות. מפני שהוא דרש סכום גבוה יחסית (450) לחתול בשק, סיכמנו על אחריות לחצי שנה בגין קילקולים, לאחר שהפעלתי את המכונה גליתי שיש נזילה מצידה האחורי ואף התחשמלתי קלות מהמקום. המוכר זימן אלי טכנאי אשר אמר לי שלמכונה אין הארקה, ודרושים מספר תיקונים נוספים. בשלב הזה המוכר התעצבן ואמר ש"לא יוצא לי כסף מהמכירה הזאת, אני אחזיר לך את כל הכסף" הסכמתי, אבל כשניפגשנו בזמן שסבל שלו העמיס את המכונת כביסה הוא החזיר לי רק 300 שקלים מה450, שנתתי לו, איפה עוד 150 שאלתי, והוא התנצל, אמר שחשב ששילמתי 400, נתן לי עוד 50, ואמר שהמאה האחרונים הם על ההובלה הלוך חזור. טענתי בפניו שהוא מכר לי מכונה מקולקלת, והוא אמר שזה שוק הפשפשים ככה, הזכרתי לו שיש לי אחריות לחצי שנה חתומה בשמו והוא פשוט ברח ככה במורד המדרגות., בטלפון הוא מנתק, וכשבאתי למקום שלו הוא איים עלי שהוא יתקשר למשטרה אם אני לא אלך, ושאם יש לי בעיה אז שאני אתבע אותו. ובכן, הנני כאן, הכיצד עלי לפעול מכאן? תודה מראש שני.

    • 100 ש" זה שכר לימוד הוגן לכל הדעות!  לת
      עו"ד אחד | 30/03/2009 00:41

      • על מה אתה מדבר?
        שני | 30/03/2009 03:39

        נראה לי התלבלת קצת:)

        • ולי נראה שלא הבנת.  לת
          עו"ד אחד | 30/03/2009 09:35

          • ומה בדיוק אני אמורה ללמוד? אדוני המלומד  לת
            שני | 04/04/2009 10:08

            • שאין חוק וסדר ואי אפשר סמוך על אף אחד?  לת
              שני | 04/04/2009 10:10

    • מכונה מקולקלת
      עו"ד יקי רנד | 31/03/2009 11:08

      אני סבור כי לאור הנסיבות, על המוכר היה להשיב לך את כספך במלואו, ומשלא עשה כן, פתוחה בפניך הדרך לתבוע בבית המשפט הן בגין יתרת התשלום, והן בגין עוגמת הנפש.