תביעה נגד באר-אקטיבי

  • תביעה נגד בראקטיבי
    יסמין | 24/03/2009 22:49

    בעקבות אירוע חתונה ביקשתי שירותים של בר אקטיבי + עגלת שירות שתסתובב באירוע בין האורחים שיושבים הרוקדים ברחבת הריקודים האירוע נקבע ל ינואר 2009 אך לצערי בעקבות המלחמה בדרום שונה תאריך האירוע ל חודש מרץ לאחר קבלת התאריך החדש פניתי לחברת שירותי הבר על מנת לדעת אם התאריך טוב מבחינתו כמובן שקיבלתי תשובה חיובית אך נאמר לי שצבעו של הבר יהיה שונה ולאו דווקא לבן כמובן שלא היה אכפת לי מה צבעו של הבר בום האירו היו נרגשים ושמחים כי התאריך הגיע שמחנו והשתולנו כל הלילה למחרת אותו יום יצרתי קשר עם נותן שירותי הבר ושילמתי לו במזומן את מלוא הסכום שנקבע בחוזה 4500 ש"ח להפתעתי גיליתי יום למחרת מטלפונים של אנשים כי לא הייתה עגלת שירות באירוע ככתוב בחוזה בנוסף נאמר לי ע"י אורחים והתקליטן כי הברמניות היו שתויות מתחילת הערב בשיחה נוספת נאמר לי כי הברמניות שפכו וודקה אחת על השנייה וודקה שהייתה מיועדת להגשה לאורחים שלי ועוד כמה וכמה תלונות ברצוני לדעת על איזה סכום אני יכולה לתבוע אותו ע אי עמידה בחוזה ועל עוגמת נפש שנגרמה לי

    • תביעה נגד באר-אקטיבי
      עו"ד אחד | 26/03/2009 15:47

      סכום פיצוי נקבע לפי גובה הנזק שנגרם. לגבי בקבוקי הוודקה - אם שלמת "גלובאלית" על כמות השתיה, לא תוכלי לתבוע על בקבוקים שבוזבזו על יד הבאר, שכן אלה לא נשפכו על חשבון וודקה שהייתה מיועדת לאורחים אלא בנוסף לה. אם שילמת לפי צריכה או על כמות ספציפית, עלייך לדעת כמה בקבוקים שעליהם שילמת נשפכו לשווא ולעשות את החשבון. לגבי צבע הבאר - היות והסכמת, אין על מה להלין. היעדרות העגלה ועוגמת נפש - ככלל, עוגמת נפש היא ראש נזק לא פופולרי בבתי המשפט וסכומי הפיצויי בגינה זעומים עד אפסיים. בנוגע להיעדר העגלה, יש להעריך פחות או יותר את "משקלה" מתוך העסקה הכוללת ולגזור מכך את הנזק שנגרם. לנזק זה יש שני "פאנים": הפרת התחייבות חוזית - אם לצורך העניין, החיוב בגין העגלה היה 1,500 ש"ח, מגיע לך התשלום בחזרה. כמו כן, העריכי את הנזק שנגרם לאירוע מכך שלא הייתה עגלה באירוע והוסיפי אותו לסכום הנ"ל. אני מבין לליבך שחתונה היא לילה חשוב אך עם כל הסנטימנטים, קחי בחשבון שביהמ"ש לא יעניק לך פיצוי בלתי פרופרציונלי בהתבסס על כך בלבד. מה שיבחן בפועל הוא עד כמה האירוע נפגע מהיעדרות העגלה, אם בכלל... בהצלחה.