חוב לבזק

  • תביעה
    גלית | 18/03/2009 16:36

    שלוםמתנצלת על אורך המכתב. השותף שלי חתם על חוזה בחברת יס ונאמר לנו כי נקבל אינטרנט במחיר טוב דרכם, אותו תספק חברת בזק. התברר לי לאחר מכן כי התחייבות בגין האינטרנט היא לחברת בזק וכי החשבון יורד מכרטיס האשראי שלי אותו נתתי עבור חשבון הטלפון. אכן דיברתי עם חברת בזק לתאם התקנת קו טלפון אך אינני זוכרת כי הסבירו לי שאני מחוייבת אליהם לשנה. טיפלתי בעבור השותף שלי בדברים ונפלתי בין הכסאות, מה גם שהשותף שלי לא ידע כי האינטרנט מחוייב דרכי. הדבר התברר לנו רק מאוחר יותר. בנוסף הטכנאי שהגיע לחבר את קו הטלפון והאינטרנט סיפק לנוי נתב שבדיעבד הסתבר כי אני מחוייבת אליו. כשביקשתי להתנתק התברר לי כי אני מחוייבת לחברת בזק וכי אני צריך לשם עמלת יציאה מהאינטרנט וגם בעבור הנתב. לבקשתי שישלחו לי חוזה שחתמתי עליו נאמר לי כי זה הוסברלי טלפונית ושלחו לי דף בו אני חתומה על כך שסופק נתב אך לא כתוב דבר על התחייבות. החתימה לא הייתה שלי ומישהו זייף אותה.. יתכן כי נפלתי במשחקי מילים בין שתי החברות. חברת בזק מסרבת לשלוח לי הקלטה שהיא טוענת שיש ברשותה ושאם ארצה ישמיעו לי בבית המשפט. לא זכור לי שהסבירו לי כי אני מחוייבת לרכוש את הנתב והגעתי לבזק כדרך אגב עקב התחברותי ליס. ביקשתי להתפשר ולשלם סכום חלקי אך הם סרבו בטענה שאני הייתי צריכה לדעת. אמרתי שאני מבקשת כתובת לשלוח שיק אך ורק בעבור חשבון הטלפון עד שיובהרו הדברים ומבזק סרבו לקבל ונאמר לי שאו שאשלם הכל או שהם יתבעו אותי על אי תשלום כולל החשבון וכי אני לא יכולה להפריד בין האינטרנט לקו הטלפון. ועלי לשלם הכל יחד. שאלותי הן: האם הם יכולים לערבב כמה הקלטות יחד? מהי הקלטה שתופסת? כיצד ניתן להוכיח שההקלטה אכן לא מזוייפת? אולי בכלל לא שמעתי את מה שהנציג אמר? האם אני יכולה לחייב את בזק לשלוח לי הוכחה שהסבירו לי בטלפון, את ההקלטה שהם טוענים שיש להם? האם באמת אני צריכה לחכות לריביות על כל הסכום כיוון שהם לא מוכנים לקבל סכום חלקי על מה שאני כן יודעת שאני חייבת, שזה חשבון הטלפון? האם בשביל 900 ₪ אצטרך להגיע לבית משפט? תודה רבה

    • חוב לבזק
      עו"ד יקי רנד | 23/03/2009 14:29

      בכל עסקה מתמשכת, על הספק ליידע הלקוח מבעוד מועד, מהם תנאי העסקה, לרבות תנאי הביטול ותקופת ההתחיבות. במידה וענין זה לא הוסבר לך כראוי, הרי שההתקשרות חסרת תוקף ואת יכולה לבטל העסקה לאלתר. נושא הקלטות שיחות טלפון הנו נושא רגיש ובעייתי, לא תמיד הספק מעונין לחשוף הקלטות לצרכן טרם הליכים משפטיים, אולם המדיניות הרצויה, אשר מיושמת ע"י חלק מהגופים העסקיים, הנה לאפשר ללקוח להאזין להקלטות של שיחות אשר בוצעו בינו לספק לגבי מהות ההתקשרות, ועל כן, בהחלט שעלייך לדרוש זאת. באשר לנושא החוב, אני סבור כי הסכום בו את מכירה בגין השימוש בקו הטלפון, עלייך לשלם, ויתרת החוב, ככל שאינך מכירה בה, המנעי מלשלמה. לייעוץ נוסף, פני למסלול הייעוץ האישי.