ביטול עסקה

  • התחייבות לשנה מול 012 והוט
    גיא | 15/03/2009 13:30

    בספקית האינטרנט 012 טוענים כי אין באפשרותי, כלקוח החברה, לחזור בי מהתחייבות לשנה לחבילת גלישה שלהם עם הוט, וזאת למרות שבקשתי לחזור בי מהעסקה לאחר 4 ימים בלבד. חשוב להדגיש שהשיחה בה ביקשתי לחזור בי התקיימה לפני שהחבילה בכלל נכנסה לתקפה, בשל בעיות טכניות בתקשורת בין 012 והוט, ועל כך יש לי הוכחה שכן הוט זיכו אותי על אותו מס' ימים שחלף ולא חוברתי. האם זה נכון שעסקה טלפונית כזו מחייבת ואינה ניתנת לביטול לאחר זמן כ"כ קצר, ועוד לפני שיצאה לפועל? כמו כן, מובן שאף אחד לא הסביר לי את הדברים בטלפון כאשר ביקשתי להתחבר אלא רק כאשר ניסיתי לברר מדוע החבילה יצאה לפועל למרות שביקשתי מפורשות לעצור את התהליך. תודה מראש גיא

    • ביטול עסקה
      עו"ד יקי רנד | 16/03/2009 11:59

      במידה ומדובר בעסקה טלפונית, המכונה, "עסקת מכר מרחוק", ניתן לבטל העסקה לכל היותר ישני ימי עבודהלפני המועד בו אמור להינתן השירות לראשונה. במידה ופעלת כך, לפני שהשירות סופק לך. הרי שיצאת ידי חובתך וביכולתך לבטל העסקה. מומלץ להעביר לספק האינטרנט הודעת ביטול בכתב, ולהורות לחב' האשראי להפסיק החיוב.

      • עסקה מתמשכת
        גיא | 22/03/2009 22:12

        תודה על תגובתך. אך במקרה האמור המדובר על שירות מתמשך, לכן הוא כביכול ניתן מרגע הזמנתו. יחד עם זאת, בשל תקלה טכנית הוא לא ניתן באופן מעשי, עד לרגע שבו ביקשתי לבטלו... מעבר לכך, לא ציינו בפני את תנאי ביטול העסקה במעמד ההזמנה, וככל הידוע לי החברה מחוייבת ע"פי החוק ליידע בנוגע לכך, הלא כן?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 25/03/2009 12:08

          אם מדובר בעסקה חדשה או בשינוי מהותי ( מסלול, חבילה וכיו"ב), הרי שלפנינו עסקה מתמשכת, ובהתאם לזאת על נציג הספק להודיע מהם תנאי ביטול העסקה, וככל שהשירות לא סופק ניתן היה לבטל העסקה.

          • תודה רבה על עזרתך  לת
            גיא | 26/03/2009 13:02