הכורסא מעור רק החלקים שלא באים במגע עם הגוף עשויים

  • רכשתי מתצוגה כורסת טלויזיה
    האיש בעל הכורסה | 13/03/2009 03:05

    שמתרוממת באופן חשמלי כדי לעזור לי לקום ,אני נכה ודי קשה לי לקום מכורסה רגילה ,אישתי רכשה את הכורסא עבורי כדי להקל עלי ובכן לאחר כשבוע התגלה שני קרעים בכורסא אישתי יצרה קשר עם החנות שהיפנה אותה ליבואן ואילו מי שאחראי שם די מטרטר אותה בטלםון אומר שיחזור אליה ולא חוזר אישתי מסכנה מאוד עדינה ולא עושה עיניינים ,יש עדיין שני המחאות שטרם ניםדו אולי נשארה אחת אני לא יודע מחיר הכורסא הייתה בערך כששת אלפי ש"ח לכן אני מניח שאם נותרו שתי תשלומים למי שמכר לנו את הכורסה ההמחאות היו למוטב בלבד האים אני יכול לבטלן אם הסחורה פגומה לא ניתנה לי תעודת אחריות אבל יש חשבונית וקבלה מה עלי לעשות כי הקרע יום יום מתרחב ??? עברו ה-14 יום שבהם ניתן הייה להחזיר הכורסא ע"פ החוק

    • הכורסא מעור רק החלקים שלא באים במגע עם הגוף עשויים
      האיש בעל הכורסה | 13/03/2009 03:08

      מעור סינטטי או איך שקוראים לזה ,לא יודע אם יש לכך משמעות אבל רק החלק הסינטטי קרוע

      • למה לא מקבל תשובה?  לת
        pop113 | 16/03/2009 10:57

      • ספה חשמלית פגומה
        עו"ד יקי רנד | 16/03/2009 11:33

        אני מבין שמדובר בעסקה אשר נתבצעה באולם תצוגה, ועל כן אין כל משמעות לתקופת ה-14 יום אשר קבועה בחוק. השאלה היא האם סופק לך מוצר פגום ואם כן, מה החובה המוטלת על הספק בנוגע לכך. להערכתי, אם מדובר בפגם כה ניכר אשר נתגלה זמן קצר לאחר המכירה, על הספק לתקן הספה או להחליפה לחדשה או להשיב לך את כספך. אגב, העובדה כי לא ניתנה תעודת אחריות מפתיעה, שכן אומנם מדובר ברהיט, אך העובדה כי קיים מנגנון חשמלי מובנה בספה, מצריך לפי דעתי אחריות לספה, לפחות ככל שהיא נוגעת למנגנון החשמלי. במידה והספק לא פועל בהתאם לאמור לעיל, ניתן לבטל ההמחאות בטענת "כשלון תמורה".