לשאלתך/ תיקון

  • בקשה לתשלום מופרז בגין תיקון פלסמה
    עומר | 03/03/2009 22:10

    רכשנו פלסמה 42 אינץ' מתוצרת טושיבה לפני כשנתיים. לפני כמה חודשים החלו לרצד נקודות אדומות על המסך שהלכו והתרבו. התקשרנו לשירות ניופאן ואכן הגיע טכנאי שקבע כי עליו לקחת את הפלסמה למעבדת שירות. מאחר ותוקף האחריות היה לשנה בלבד, קבלנו הודעה כי עלות התיקון הינה 2,000 ש"ח בגין 3 סוגים של כרטיסים שיש להחליף. לשאלתי , מה הגורם לכך? נעניתי כי אין מה לעשות זהו בלאי!!! של הטלוויזיה. האם נראה סביר כי אורח החיים של פלסמה כזו הינו שנתיים??האם סביר שעלות התיקון היא 20% ממחיר המוצר דאז? בנוסף שילמנו דמי הובלה של המכשיר למעבדה בסך 400 ש"ח. האם זה חוקי??? לתשובתכם אודה

    • לשאלתך/ תיקון
      גזוז | 05/03/2009 18:45

      ברשותך, נתחיל ונלמד מהטעויות שיעזרו לך : ((זאת לא ביקורת)) 1) לא קונים מכשיר שכזה עם שנה אחריות (או הרחבה 2) הטכנאי שהגיע לבדוק, מה מס' הרכב שלו, מה רשום על הרכב - זה טכנאי שכונתי/איזורי בשרות ניופאן, או נציג חב' רשמי (אתה לא יודע כי לא יצאת ליבדוק, חבל זה לא משלוח המבורגר) 3)בדקת שלטכנאי יש רישיון לשירות ניופאן ושזה לא של סנדלר מ"מ. ושאחרים (בחברה)קפצו על הבעיה כדי לעשות קופה (קטנה) 4)מה עמדת החנות ממנה רכשת - על הבעיה שהתעוררה *חשוב לשאול ולברר בטל ולכתוב מכתב ואף להקליט אותם *הבעיה מוכרת להם, זה חריג, זה נפוץ, זה נדיר, זה סטנדרטי לדגם. 5)מדוע לא בקשת הערכה (~) במקום, ביום ביקור הטכנאי, ונתתה לו לקחת את המכשיר - ולהחזיק אותך קצר 6)מדוע אתה לא לקחת את המכשיר למעבדה בכל מקרה זה מקולקל *בהובלה גלום= דמי הובלה =זמן + עבודה + ביטוח ------------------------------------------------- נתקדם שלב : 1)קבלת חשבונית / אישור נציג על ביקור הטכנאי 2)קבלת חשבונית על תשלום דמי הובלה של המכשיר בסך 400 ש"ח (אני מקוה בשבילך שזה כולל גם את ההובלה חזרה הביתה ) 3)דרוש לקבל הודעה בכתב או באימייל כי עלות התיקון הינה2,000שח - כולל פרוט הרכיבים שיש להחליף - (בטווח הרחוק - במידה והבעיה תחזור זה יהיה עבורך כביטוח) על תסכים להודעה טלפונית בלבד זה עלול להשתנות ולעלות לך הרבה יותר ביוקר - על תחזור על טעויות 4) דרוש לקבל את פרטי החברה המייצרת ביפן, כי אתה רוצה לשוחח איתם על הבעיה, על השתלשלות הבעיה, הרכיבים שדורשים החלפה ובכלל לשמוע את עמדתם כלקוח של המותג כבר שנים . **סעיפים 4/3 חשובים, במידה ואתה מרגיש שלא באים לקראתך - בנושא, זה זרקור אדום ----------------------------------------------------- *והיה והחלטת לאשר להמשיך ולתקן בחברה הנ"ל דאג לקבל עוד קודם מתן התשלום עבור התיקון את : - הרכיבים הישנים -מכתב פרוט עבודה כולל שם המעבדה ומספר עובד ורישיון הטכני שבצע את העבודה ולקח על קח אחריות חשוב ביותר-דרוש לקבל עבור כל רכיב את תקופת האחריות בנפרד בכתב כולל פרוט:יצרן, סוג המוצר,מס' סידורי של המוצר, מקום ההחלפה הרכישה_וחתימה ברורה . זכור, והיה ואתה מרגיש שנעשה לך עוול ושזכויותך נפגעו הגש תביעה אני מצרף לך את דף הבית של חברת המכשיר שלך : פנה טלפונית או כתוב אלייהם מכתב או מייל, בקש לברר פרטים בנוגע למכשיר, למס' הסידורי המספר הסריאלי ( הביטוחי) על השתלשלות הבעיה, הרכיבים שדורשים החלפה, העם זה נשמע להם הגיוני, יכול להיות שהמוצר שלהם בקושי מחזיק מעמד, בהסתמך על דברי הטכנאי, ובכלל לשמוע את עמדתם כלקוח של כבר שנים . ***צונזר ע"י מערכת- קישור לאתר מסחרי בניגוד לתקנון האתר*** ---------------------------------------------------------------- אפשרות נוספת, לשיקולך: גש למעבדה ביוזמתך בהפתעה ללא כל הודעה מראש(שלא יתקנו לך) קח את המכשיר שלך, ופנה לטכנאי שלך האיזורי השכונתי, ובקש לקבל חוות דעת לצורך תיקון, גם ככה אין לך אחריות על המכשיר זה יעלה לך פחות (אני מקווה) ויעבוד לא פחות טוב ( ולא תרגיש שסידרו אותך ) חשוב לדעת: שמכשיר שתוקן במעבדה מומלץ שטכנאי המעבדה יביא את המכשיר כי האחריות לשלמות המוצר עליו בכל מקרה . זכור, והיה ואתה מרגיש שנעשה לך עוול ושזכויותך נפגעו הגש תביעה מקווה שעזרתי קצת בהצלחה

    • תיקון פלזמה
      עו"ד יקי רנד | 09/03/2009 14:54

      עם כל הצער שבדבר, הרי שמבחינה חוקית גרידא, אינך מוגן מפני הספק, שכן תקופת האחריות נסתיימה, והספק אינו מחויב לספוג עלות התיקון, כמו גם דמי ההובלה, אם כי מן הראוי היה כי היית מיודע מבעוד מועד כי תחויב בסכום שכזה בגיןעלות התיקון ודמי ההובלה כאחד. באשר לסבירות עלות התיקון בהתחשב בחלוף הזמן ממועד הרכישה, אכן מדובר בעלות גבוהה ולא פרופרציונית למחיר הפלזמה. בדוק מהם החלקים המדויקים אשר הוחלפו, האם הם חדשים, וזכותך אף לקבל החלקים הישנים ( בעיקר בדיקת מהימנות). למען השקט הנפשי, ערוך בדיקה בנוגע לעלות כרטיסים אצל ספקים/מעבדות שונים, כדי לגלות באם מדובר בעלות מופרזת. במידה ומדובר במחיר מופרז, תוכל לפנות לספק בנוגע לכך ואלי תוכל לתבוע.