תגובה

  • מה לדרוש במכתב המקדים לתביעה
    עמליה24 | 03/03/2009 17:32

    שלום, אספר בקצרה את המקרה, לפני זמן מה רכשתי מס' מוצרים באחת מרשת חנויות הנוחות, המחיר שחוייבתי עבור המוצרים היה שונה מזה שהופיע על גבם, לאחר כמה דקות (לאחר שיצאתי מהחנות) שמתי לב לעניין, וחזרתי לחנות בדרישה שיזכו אותי בעבור ההפרש, נענתי בשלילה. כעת ברצוני לפנות עם המקרה לתביעות קטנות, אך הבנתי כי עליי ראשית לפנות באמצעות מכתב בדואר רשום להנהלה של הרשת, ורק אם הם לא יענו, לפנות לתביעות קטנות, שאלתי האם זה נכון? ושנית מה עליי לדרוש במכתבי, שהרי לא מדובר בסכום גבוה, ואפילו אפשר להגיד נמוך (כמה עשרות שקלים) הבנתי לאחר עיון בחומר באינטרנט כי החוק מתיר לבית משפט לפסוק פיצוי של עד 10,000 ש"ח במקרה זה, אך אם הרשת תענה למכתבי ותדרוש להחזיר את רק את סכום ההפרש, שסכומו לא עולה על כמה עשרות שקלים, כבר לא תיהיה לי עילה לתביעה? ואני אאלץ להסכים להחזר ההפרש בלבד? וגם אם הם לא יענו, מה הסכום שאני יכולה לדרוש, 10,000 ש"ח!!!! על כמה עשרות?! נשמע תמוה... תודה רבה וסליחה שיצא כזה ארוך....

    • תגובה
      מיכל, עו"ד | 04/03/2009 09:05

      מה את מנסה להשיג? חזרה את כספך המגיע לך, קרי ההפרש שמסתכם בעשרות שקלים או לעשות רווח בחוסר תום לב ועוד מתוך מחשבה שבימ"ש ייתן יד לתוכנית שלך? אין חובה בחוק לשלוח מכתב לפני הגשת התביעה, אך בבואך לבימ"ש תצטרכי להוכיח כי טרם פנייתך לערכאות משפטיות את ניסית בדרכים חלופיות להסדיר את העניין מחוץ לכתלי בימ"ש. אל לך להטריד את בימ"ש בעניין שניתן לסגור אותו בטרחה קטנה מצידך. עלייך להוכיח הקטנת נזק, קרי שאת מצידך פעלת בתום לב להסדיר את העניין ואילו החברה מצידה מתעלמת ומזלזלת בדרישותייך לקבל חזרה את המגיע לך. צר לי לאכזב אותך אך בימ"ש לתביעות קטנות לא יפסוק לך 10,000 ש"ח על תביעה כספית של עשרות שקלים. בימ"ש הוא לא המקום הנכון לעשות כסף שלא מן הדין ולא מן הצדק.

    • המחיר המחייב
      עו"ד יקי רנד | 04/03/2009 14:37

      אערוך הבחנה בין הוראות החוק הרלוונטיות לגבייך, לבין דרך ניהול הענין על ידך. באשר לחוק, הרי שככל שהעוסק מפר הוראת החוק, דהיינו, גובה מחיר שונה מהמחיר המופיע על המוצר, הרי שביה"מ מוסמך לחייבו בפיצויים עד לגובה של 26,100 ש"ח. באשר לענינך, הרי שאין חובת הוצאת מכתב התראה, אם כי דבר זה מקובל ( סירובה של החנות לשלם הפרשי המחיר מספיקה כדי "לדלג" על הוצאת מכתב ולתבוע מיד). באשר לתביעה עצמה, הרי שכפי שנאמר כאן, העובדה כי המדובר בעשרות שקלים, לא תגרור אהדה יתרה של בית המשפט אם כי זכותך בהחלט לתבוע. גובה הפיצוי אינו ברור, אך אל תצפי לסכומים גבוהים

      • עו"ד יקי רנד
        עמליה24 | 05/03/2009 15:19

        ראשית תודה רבה על תשובתך הסבלנית, בהחלט עשית לי סדר בדברים. אגב משרד התמ"ת הוא שהפנה אותי לפעול בצורה זו, וכיוון שהדבר נשמע לי תמוה (כפי שציינתי בפנייתי) החלטתי לפנות למומחים לפני שאפעל, כנראה שמשרד התמ"ת "מחפש להעניש" את העסקים, על מנת שמקרים כאלו לא יחזרו, שהרי אני במקרה בדקתי את החשבון, מה לגבי כל אלה שלא בודקים? חבל שבגלל אנשים כמו עו"ד מיכל, שאיכשהו מבלי לדעת את התמונה המלאה, הפכה את הקערה על פיה והחליטה שאני זו שפועלת לא בתום לב, ובחוסר צדק...צרכנים כמוני ועוד רבים אחרים, מוותרים על זכותם, והעסקים יוצאים נשכרים וממשיכים במלאכתם השקרית, מבלי שאף אחד יעצור בעדם. ואם באמת הייתי רוצה לפעול שלא בתום לב הייתי פונה ישירות לתביעות קטנות ולא מתייעצת תחילה בפורום זה... ועוד משהו לחדד את העניין, אני בזמני החופשי (אגב בחופשת לידה) סחבתי את עצמי וילדתי, למשרד התמ"ת שנמצא בתל אביב (כי רק כך הם מטפלים בפנייה) בדרך עמוסת פקקים, ביום גשום, ממש לא היה פשוט,וזאת כיוון שחוסר ההגינות בהחלט מפריע לי, כשידעתי מראש שלא אצא נשכרת כספית, ושמשרד התמ"ת לא מתעסק עם הפיצוי. ולא אני לא מבקשת על כך מחיאות כפיים, אבל תגידו אתם מי פועל עכשיו שלא בתום לב, ובחוסר צדק? כי אם אני לא בסדר בכל הסיפור הזה אז מה נשאר?? לא יתכן שבמדינה שהמיתון בה חוגג ומפטרים אנשים על ימין ועל שמאל, ימשיכו העסקים לחגוג על כספי הצרכנים התמימים, והסכום כאן הוא לא הנקודה שהרי דין פרוטה כדין מאה, ולכן מישהו צריך לשים לזה סוף, ועו"ד מיכל חבל שבגלל אנשים כמוך לא יהיה לזה סוף לעולם...והחוק הזה ישאר כתוב יפה ונחמד מבלי שאף אחד ישתמש בו. עו"ד יקי שוב תודה