לתבוע!!!

  • האם לתבוע?
    איש | 25/02/2009 14:46

    שלום רב! דוד המים שעל גג ביתי קרס עקב רוחות חזקות וריסק את הקולטים הסולאריים. צוות ההתקנה של הדוד, שהוזעק לטפל במקרה, העמיד אותו חזרה על כנו וחיזק אותו בכבלי פלדה. הקולטים נשארו מעוכים אך לא התבקעו - ומאז הדוד משמש בפועל בתור דוד חשמלי בלבד - כשתרומת הקולטים לחימום המים זניחה, אפילו באור שמש מלא, שכן הבידוד והזגוגיות שבורים. בקשותיי מהחברה המתקינה, שתיקח אחריות על ההתקנה הקלוקלת ותחליף לקולטים חדשים על חשבונם - נענו בזלזול והם מצידם "מזמינים אותי לתבוע אותם" כדבריהם. בבירורים שעשיתי עם אנשי מקצוע בתחום נאמר לי שהחוק מחייב את המתקינים לעגן את הדוד באמצעות כבלי פלדה בדיוק למניעת מקרים שכאלו. אצלי כאמור, כבלי הפלדה הותקנו רק אחרי קריסת הדוד והזמנת צוות התיקון - ובידי ישנם הצילומים שנעשו מיד אחרי קריסתו, שמראים בבירור שלא היו בנמצא שום כבלים או עגינות ולכן הדוד היה לא יציב מספיק. 1. האם יש לי קייס לתביעה? 2. האם זה משנה שכל הסיפור הזה התרחש לפני יותר משנתיים?(רק עכשיו התפנה לי הזמן והכוח להתעסק עם זה) 3. בהנחה שאני תובע - האם אני יכול לתבוע גם פיצוי על כל החשמל שנאלצתי לצרוך כתוצאה מחוסר כשירות הקולטים? לתשובותיכם אודה!

    • לתבוע!!!
      מתמחה | 27/02/2009 10:17

      אין כל חשיבות לכך שהמקרה קרה לפני שנתיים - יש לך 7 שנים לתבוע מהיום שנגרם לך הנזק. רצוי שתעיין בחוק שמחייב את חברות ההתקנה לעשות שימוש בכבלי מתכת לאיבטוח הדוד. אם החוק אכן מטיל חובה על חברת ההתקנה לאבטח את הדוד באמצעות כבלי מתכת, אזי ברור שחברת ההתקנה התרשלה, ועליה לשאת בנזקים שנגרמו (תיקון הקולטים) לרבות נזקים עקיפים (דוגמאת הוצאות חשמל מוגברות) את כל הנזקים תצטרך להוכיח כך שתבוא מוכן עם קבלות, חשבוניות וכו'. בהצלחה!!

    • התקנה לקויה
      עו"ד יקי רנד | 01/03/2009 12:15

      בעקרון, ע"פ חוק, קיימת תקופת אחריות בת שנתיים לדודי שמש בכל הקשור לנושא ההתקנה, ולכאורה ע"פ האמור על ידך, חלפו שנתיים. אלא שלטענתך, ההתקנה בוצעה באופן רשלני, ועל כן יתכן כי תקופת האחריות איננה רלוונטית, לענינך, ותוכל לתבוע חרף חלוף הזמן. עליך יהיה להוכיח בבית המשפט כי ההתקנה בוצעה באופן רשלני, ותוכל לתבוע מלבד נזקים ישירים אשר נגרמו כתוצאה מקריסת הדוד ובהתקנתו המחודשת, גם את נזקי הקולטים ונזקים עקיפים נוספים.