התקנה לקויה

  • התקנת מזגן
    יערה | 23/02/2009 16:39

    שלום לכולם. לפני כחצי שנה רכשנו מזגן. המוכר גם התקין לנו אותו (מוכר רציני, שכבר רכשנו ממנו מזגנים בעבר). המזגן תקין לחלוטין (מזגן יקר וגדול בסלון - מתוצרת LG) - אולם המבנה שלו אינו מאפשר להעלות את האויר (חימום)מעל לגבול מסויים למעלה. התוצאה: כאשר אנו יושבים בפינת האוכל שמתחת למזגן - האויר נזרק עלינו למטה וחונק אותנו. כך - אנו נאלצים לכבות את המזגן - גם בשיא הקור - כאשר אנו אוכלים. כבר חודשיים שאני פונה אל המתקין (והמוכר). ראשית הפנה אות לשירות של LG - בזבזנו חצי יום עבודה כדי לגלות שזהו המפרט של המזגן - והוא כמוכר היה אמור לדעת אותו ולא להתקין אותו במקום שהתקין אותו. כיום "מושך" אותנו בתשובה. לדעתי הוא מחוייב להגיע ולהתקין את המזגן בשנית במקום אחר. מה זכויותי בעניין? תודה מראש, יערה

    • התקנה לקויה
      עו"ד יקי רנד | 25/02/2009 14:43

      על המוכר היה לצפות מראש תפקודו הלקוי של המזגן, ולקחת זאת בחשבון במהלך ההתקנה. מדובר במחדל מקצועי, ועל המוכר לדאוג להתקנה חלופית לאלתר. במידה ולא יעשה כן, ניתן לתובעו.