שכר טרחת עורך דין בתיק הוצאה לפועל

  • שכ"ט א או ב
    חתול | 21/08/2008 12:08

    מתי הע"וד לוקח? היה חוב. קיבלתי חלק קטן מהחוב- העו"ד לקח את השכ"ט שלו וחתך 60 אחוז ממה שאני צריך לקבל. אמר לי כשנגבה את היתרה אקח רק את 10 אחוז שסיכמנו. האם זה חוקי? למה לא לחכות שלוקחים את כל החוב? תודה

    • שכר טרחת עורך דין בתיק הוצאה לפועל
      עו"ד שווץ איתן | 21/08/2008 12:11

      שכ"ט עו"ד בתיק הוצאה לפועל, משולם ו/או מקוזז בהתאם לתנאי הסכם שכר הטרחה. אם הוסכם בכתב על זכות קיזוז, עורך הדין זכאי לקזז את שכר טרחתו מהתקבולים בתיק ההוצאה לפועל.

      • המשך
        חתול | 21/08/2008 12:55

        אבל למה לא לחכות לגמור את כל החוב? האם כשנגבה את כל החוב שוב צריך לשלם שכ"ט?ואיך שכ"ט מחושב? מי מחשב? אם אצלצל למרכז מידע הם יגידו לי? כככה זה הולך? תודה

        • זה לא הפורום הנכון להשתמש בכינוי "חתול"
          שמעון | 21/08/2008 13:20

          אם אתה רוצה שיכבדו אותך, כבד בראשית את עצמך!

        • פשוט מאד...
          אזרח פשוט | 21/08/2008 13:52

          מה שסכמת איתו זה מה שאמור לקרות בפועל. זה קורה? אז מה הבעיה?! אתה רוצה שהוא יחכה כמוך ויקבל את שכרו בתשלומים כמו שאתה מקבל? איפה זה נשמע ומדוע? הוא סיים את מלאכתו בתיק ומכאן אין לו כל עניין איתך, למעט גביית שכרו. זה שראש ההוצאה לפועל קבע שהחייב ישלם בתשלומים, זה לא אומר שהעו"ד שלך אמור גם לקבל בתשלומים. תחשוב רגע במקומו. ישנם מקרים שראש ההוצאה לפועל קובע לחוב של 50.000 ש"ח תשלום חודשי של 50 ש"ח, אז אתה חושב שהעו"ד ייגבה את שכרו במשך 50 חודש בגלל שראש ההוצאה לפועל התחשב בחייב. לעו"ד שלך אין שום עסק עם החייב, אלא איתך. תן לו מה שמגיע לו ושיילך לדרכו.

          • הוא לא סיים מלאכתו זה העניין
            שי | 21/08/2008 13:57

            אנא התמקד בשאלה- למה הוא לקח עכשו את השכ"ט מה נהוג? נגבו רק 3000 שקל מזה ראיתי 1500 שקל זהו זה. עכשו צריכים להמתין להמשך גבייה. רק חלק מהחוב נגבהה- ההוא ממשיך לעבוד על היתרה!!!

        • מה היה הסכם שכר הטרחה בינך לבין עורך הדין?  לת
          עו"ד שווץ איתן | 21/08/2008 14:20

          • אני כרגע בעבודה
            שי | 21/08/2008 14:24

            ההסכם בבית- מה צריך להיות כתוב ?שברגע שיש גבייה כלהי ולא משנה כמה העו"ד לוקח את כל השכ"ט? ב? א- לא נלקח כי הע"וד התחיל לעבוד רק לאחר פתיחת תיק בהוצל"פ תודה