ככלל לא.

  • שאלה מסקרנת
    רחלי | 05/08/2008 19:40

    אני נשואה לגבר שהתגרש ויש לו חובות עבר, רציתי לדעת אם יש אפשרות לנגוע לי בחסכונות או בדבריי האישיים מהיותי נשואה לו... יש לציין שאין לנו חפצים משותפים כמו בית למשל...

    • ככלל לא.  לת
      עו"ד משה שרגא | 06/08/2008 11:38

    • המשך לתגובה
      רחלי | 06/08/2008 12:56

      תודה על התשובה, אך רציתי יותר להבין? אפילו שאני נשואה לו החובות שלו לא קשורים אליי ולא יכולים לסכן אותי יש לציין שהחוב הוא על מזונות , לא יכולים לעקל לי את החשבון בנק למשל? אנחנו לא בחשבון משותף.

      • תשובה - הוצל"פ כנגד חשבון של בן זוג
        עו"ד משה שרגא | 06/08/2008 13:49

        החוב הוא אישי וככלל לא ניתן יהיה לפעול כנגד חשבון שלך בשל חוב של אדם אחר. כמובן שאם הבעלות בחשבון הינה פורמלית של אדם מסויים אך בפועל אדם אחר משתמש בו "מנהג בעלים" ניתן יהיה , באופן מסויים, לפעול גם כנגד החשבון.

      • לא לחלוטין מדויק
        עו"ד שירי זיידמן | 06/08/2008 17:18

        באם הנכם גרים יחד, באם יגיעו מעקלים לביתכם, הם יכולים לעקל כל חפץ, אשר ניתן לעיקול על פי החוק, בית. גם חפצים אשר מוגדרים שלך בלבד.

        • לא לגמרי מדוייק
          עו"ד משה שרגא | 06/08/2008 17:30

          במקרה של ספק סביר בבעלות אסור למעקלים להוציא מטלטלין כלל. המעקלים חייבים להפנות את העניין להחלטת כב' ראש ההוצאה לפועל. לעניות דעתי חפצים אישיים של אשה, כפי שהשואלת תיארה, מקימים ספק סביר בבעלות.

          • תיקון קטן
            רן | 07/08/2008 10:44

            מאוד תלוי מי המעקלים. אם זה מעקלים של בית המשפט יתכן שברגע שנודע להם על ספק בבעלות הנכסים לא יעקלו אותם, אבל עם זה קבלן הוצל"ם שהושכר באופן פרטי ע"י הזוכה התוצאה יכולה להיות אחרת זה מהניסיון. לדעתי כדי להקדים תרופה למכה ולהוציא פס"ד הצהרתי על כל נכסי הבת הזוג ולשון בשקט. בהצחה