אחרי הבקשה לתשלומים ניתן להגי בקשה לעיכוב הליך מסו

  • עיכוב עיקול חשבון
    אלי | 31/07/2008 15:03

    שלום רב, אודה לך מאוד אם תתייחס למס' שאלות דחופות: 1. יש לי תיק הוצל"פ ועדיין לא נשלח לי צו אזהרה\צו חיוב בתשלומים. במידה ואני אתחיל לשלם עצמאית בתיק שליש מהחוב כל חודש בהוצאה לפועל(הסכום שאשלם יהיה ודאית גבוה יותר מצו התשלומים) , האם הם יכולים לעקל לי את החשבון (או להפעיל הליכים נוספים?)? האם ניתן להגיש ביחד עם התשלום הראשון בקשה לעיכוב הליכים כנגד תשלום ראשון, מה הסיכוי שתאושר? 2. החברה לא הסכימה להגיע איתי להסדר (ורצתה רק את כל החוב במזומן או בכ.אשראי) הצעתי להם מס' תשלומים מצומצם מאוד(2-3) במזומן , האם זה תופס כטענה משפטית שהחברה לא רצתה להגיע איתי להסדר? תודה רבה!!!

    • אחרי הבקשה לתשלומים ניתן להגי בקשה לעיכוב הליך מסו
      לימור | 31/07/2008 15:48

      למרות שנקבע בהחלטה לפריסה לתשלומים בד"כ עיכוב הליכים מסויימים ניתן לראות בהחלטה איזה הליכים יעוכבו ואם תרצה ספיציפית משכורת תוכל להגיש, כל עוד אתה עומד בתשלומים לא יעקלו לך. הבעיה היא הריביות בהוצל"פ! אצל ב"כ הזוכה החוב לא ישא ריביות בהוצל"פ כן והרבה לכן אתה צריך לקחת את זה בחשבון.

      • עיכוב עיקול חשבון
        אלי | 31/07/2008 16:08

        ראשית תודה על התגובה. "אצל ב"כ הזוכה החוב לא ישא ריביות בהוצל"פ כן והרבה לכן אתה צריך לקחת את זה בחשבון." לא הבנתי את כוונתך , הזוכה לא רואה שקל מהריבית שאני משלם בתיק? אז לאן הולכת הריבית של 16 אחוז שנתית? תודה רבה.

        • תיקון
          אלי | 31/07/2008 16:10

          ראשית תודה על התגובה. "אצל ב"כ הזוכה החוב לא ישא ריביות בהוצל"פ כן והרבה לכן אתה צריך לקחת את זה בחשבון. " לא הבנתי את כוונתך, הזוכה לא רואה ריביות מהתשלומים בהוצאה לפועל? אז לאן הולכת הריבית של ה-16 אחוז שנתיתי שאני משלם בתיק? הבנתי ע"י כך שהאינטרס של הזוכה הוא שהחוב יסגר מחוץ להוצאה לפועל . למה הם מקשים עליי ולא מגיעים להסדר?

          • בד"כ שסוגרים אצל עורך דין סוגרים על סכום מסויים
            לימור | 31/07/2008 16:57

            והחוב לא צובר ריבית כי סיכמתם מראש, בהוצאה לפועל שעושים תשלומים גם אם אתה משלם בכל חודש סכום מסויים החוב שלך עדיין צובר ריביות, בדרך כלל עורכי דין שמייצגים גופים גדולים לא ממש מעניין אותם תסגור לא תסגור ואיך,תמיד עונות לך מזכירות שמטפלות בנושא(אין לי שום דבר נגדם) ולא עורך הדין עצמו שבווודאי יסכים להצעה שכזו. אני באמת לא מבינה איך הם לא מוכנים לסגור איתך ועוד על מס' תשלומים זעום שכזה, נסה לבקש מישהו אחר במשרד (לא פקידה ). אפשר גם לנסות לשלוח מכתב עם ההצעה שלך אולי זה יעזור בהצלחה!