איחוד תיקים מקנה עיכוב הליכים לחייבת, צריך לבדוק

  • חייב שלא ניתן לאתר ולבצע מסירה
    אלי | 28/07/2008 03:57

    שלום לכולם. פתחתי תיק כנגד אדם החייב לי שכ"ד וברח מבלי לשלם. הבעיה שלי מתחלקת לשנים. 1.אין לחייב כתובת, גם לא במשרד הפנים...כלומר יש כתובת אך זו הכתובת של הדירה שבבעלותי כך שאין טעם לנסות לבצע מסירה שם. כמו כן העסקתי חוקרים פרטיים שאינם מצליחים לאתר את החייב. האם יש משהו שביכולתי לעשות על מנת להחזיר את החוב 2. בת זוגתו של החייב הינה גם חייבת בתיק שפתחתי כנגדה ולה יש אישור מסירה. האם ניתן לפעול כנגד החייבת על מנת לחשוף את כתובת החייב? כמו כן לחייבת נפתח איחוד תיקים...האם זה משנה את אופי התהליכים שאוכל לנקוט כנגדה. תודה רבה ובהצלחה

    • איחוד תיקים מקנה עיכוב הליכים לחייבת, צריך לבדוק
      לימור | 28/07/2008 16:17

      אם היא הכניסה את התיק שלך לשם ע"מ שיכנסו כספים. לגבי החייב השני פנה אלי באימייל אנסה לעזור..

      • התואילי להפנות לאסמכתא ולפיה איחוד תיקים מקנה עיכו
        משה אחר | 28/07/2008 18:42

        ולפיה איחוד תיקים מקנה עיכוב הליכים?

        • שנייה, אם באיחוד תיקים אין עיכוב הליכים אז למה ?
          לימור | 29/07/2008 14:59

          אז חייבים לא יאחדו את תיקם כי אין עיכוב הליכים ברוב האיחודים מעוכבים הליכי עיקולי צד ג', עיקול והוצאת מיטלטלין. מטרתי היתה להסביר לו בקצרה. וציינתי כי עליו לבדוק אם התיק בכלל באיחוד ואם נכנסים כספים... כמה עוד אפשר להכניס במשבצת הקטנה הזו..

          • בגלל ש
            משה אחר | 29/07/2008 17:17

            איחוד תיקים מאפשר לזוכים לפעול רק בתיק האיחוד. לפיכך, לדוגמא, כנגד החייב לא ינתנו פקודת מאסר בכל תיק ותיק אלא פקודה אחת. זה חוסך אגרות (גם לזוכים וגם לחייב) ומייעל את ההליך בכללותו. כמו כן, באם יהיה צו תשלומים הוא יחול על כלל התיקים, ומשהחייב יעמוד בו התוצאה תוחל על תיק האיחוד ובשל כך על כל התיקים המשתתפים. אני תמה מהיכן את שואבת את המידע ולפיו ברוב תיקי האיחוד מעוכבים הליכים מסויימים.

            • הדוגמאות שנתת הן לחייב שלא עומד בתשלומי האיחוד
              לימור | 29/07/2008 21:37

              אין שום סיבה להוציא פקודת מאסר לחייב שעומד בתשלומים החודשיים, אני שואבת את המידע מנסיון שצברתי ועדיין צוברת ובזה תם ונשלם הדיון בינינו .

        • ואולי תפנה אותי לאסמכתא כי ניתן לפעול בתיק שבאיחוד
          לימור | 29/07/2008 15:11

          ויותר מכך להחלטה כי זה ממש יוכל לעזור לי :) ניתן לפעול רק במסגרת האיחוד ואם החייב עומד בתשלומים ההחלטה תדחה מראש

          • ראי ס' 74יא(א) לחוק  לת
            משה אחר | 29/07/2008 19:59

          • עיכוב הליכי הוצאה לפועל באיחוד תיקים
            עו"ד איתן שווץ | 30/07/2008 23:15

            ראש ההוצאה לפועל מוסמך לעכב הליכי הוצאה לפועל לפי שיקול דעתו. נהוג לעכב הליכי הוצאת מיטלטלין, פקודת מאסר, עיקול משכורת ולבטל עיקולים על חשבון העו"ש שהוטלו בתיקים הפרטניים. ניתן לבקש לנקוט בהליכים כנגד נכסיו של החייב בתיק האיחוד (למעט הוצאת מיטלטלין מהבית). אם קיימים מיטלטלין בעלי ערך גבוה, בבחינת מותרות, ניתן לבקש להוציא אותם מביתו של החייב לצורך מכירתם. כמו כן, ניתן לעקל ברישום, את המיטלטלין במסגרת התיקים הפרטניים שכן בדר"כ הליך העיקול ברישום, אינו מושהה אגב איחוד התיקים.

    • תגובה
      משה אחר | 28/07/2008 16:22

      1. ניתן לבקש תחליף המצאה שמשמעותו פרסום על לוח בימ"ש ובעיתונות. הפרסום הינו יקר אך לפעמים אין ברירה. 2. אתה יכול לפעול כנגד החייבת בתיק האיחוד. שים לב כי על פי התקנות על חייב לפרט את כתובתו המלאה בתשובותיו להוצל"פ וכן בטפסים שונים.