תגיש בקשה דחופה להסרת עיקול בלשכה בכפ"ס

  • עברתי חקירת יכולת מול ראש הוצאה לפועל פ"ת
    עמית | 25/07/2008 14:30

    בהחלטה רשום במפורש לאור מצבי: "כול עוד יעמוד החייב בתשלומים כמפורט לעיל,יושהו כנגדו הליכי מאסר,הוצאת מעוקלים,עיקול משכורת ועו"ש" . ראוי לציין שהתביעה נגדי הוגשה בהוצאה לפועל בכ"ס,אתמול בצהריים נודע לי שיש עיקול בחשבון המשותף של אבא שלי ושלי.יש לי בכלל חשבון אישי שלי בבנק אחר,ובחשבון המשותף של אבא שלי שברשותו כבר מעל 15 שנה,צירף אותי לפני כ3 שנים,וגם זאת בכדיי שאם יזדקק לעזרה יהיה לי יפוי כוח.אבא שלי אדם מבוגר ולא תמיד בריא.חשוב להוסיף שמאז שאני איתו בחשבון לא בצעתי ולו פעולה אחת אפילו שרשומה על שמי,גם אם יחפרו שלוש שנים לאחור לא ימצאו,רק פעולות שאבי ביצע רשומות.כול זה נאמר לראש ההוצאה לפועל,לכן גם קיבלי את התוספת הזו בהחלטה ששום חשבון לא יעוקל לאור מצבי הכלכלי הקשה וכמובן שיש סיבות נוספות.אנא מכם ענו לי במהרה,תודה לעונים מראש

    • תגיש בקשה דחופה להסרת עיקול בלשכה בכפ"ס
      משה אחר | 25/07/2008 15:10

      נמק כפי שכתבת כאן וצרף את המסמכים הרלוונטיים. בהצלחה

    • עיקול בתיק הוצאה לפועל על חשבון משותף
      עו"ד איתן שווץ | 26/07/2008 10:39

      אם החשבון הוא משותף וכל אחד מן השותפים רשאי לפעול בחשבון ללא צורך בחתימת השותף השני, הזוכה יכול לעקל את כל הכספים שבחשבון. אם מדובר בחשבון משותף שדורש את חתימת כל השותפים ניתן לעקל רק את חלקו היחסי של השותף. עיכוב ההליכים לפי החלטת ראש ההוצאה לפועל, הינו רק על חשבון עו"ש אחד, ויש לשים לב לכך שמדובר על השהיית ההליך בלבד ולא על ביטולו. כפי שמשה אחר אמר, ניתן להגיש בקשה להסרת העיקול, אולם במקרה כזה, יש לקחת בחשבון שלא תוכל לבקש להסיר את העיקול בחשבון שאתה משתמש בו לעניינים שלך. כמו כן העיקול יוסר בתנאי שאין יתרות זכות בחשבון העו"ש ולא על חסכונות בחשבון כגון פקדונות ועוד. במקרה שראש ההוצל"פ ידחה את בקשתך, לא יהיה מנוס מכך שאביך יאלץ לפנות לקבל פסק דין הצהרתי לעניין הבעלות על הכספים בחשבון.