מה פירוש "כשהזוכה מחל על החוב"?

  • ניצול לרעה של הליכי הוצל"פ ע"י עו"הד מטעם הזוכה...
    גולן | 22/07/2008 10:57

    האם ניתן לתבוע עו"ד מטעם הזוכה ,גם כשהזוכה מחל על החוב,ועו"הד מחליט להמשיך בהליכים כאילו מעולם לא ניתנה מחילה, והכול ממשיך כרגיל?, וזה אומר: 1) עיקולים ,ומימושם, 2)פקודות מאסר הלכה למעשה. כל העסקה בוצעה בעיר מגוריי,עו"הד גרה באזור המרכז , האם אני יכול להגיש נגדה ,בתביעות קטנות בעיר מגוריי, הרחוקה מרחק גאוגרפי של 105 ק"מ ממנה, על ניצול לרעה של הליכי הוצל"פ? יש תקדים לכך? ומהם הסיכויים?, וגם אותה שאלה לגבי עסקת רוכלות שבא התובע עשה איתי עיסקת רוכלות תבע אותי ממרחק של 105 ק"מ ממקום מגוריי והוציא כספים , שלא כדין ,האם אני רשאי לתבוע אותו בעיר מגוריי ולא בעיר מגוריו?, מודה מראש על כול התשובות שינתנו בעיניניי. וחשוב מאוד ע"י עו"ד .

    • מה פירוש "כשהזוכה מחל על החוב"?  לת
      משה אחר | 22/07/2008 12:41

    • האם יש מצב שבו מנהל הפורום מגיב על שאלות משפטיות .
      גולן | 23/07/2008 10:24

      מנהל הפורום שלום רב! האם יש מצב בו אתה עונה לשאלות משפטיות , ולא אחרים שרק מתמצאים / חושבים שמבינים במשפט אזרחי? כך תגובה של משה אחר,שטוען שהוא עו"ד :מה פירוש "כשהזוכה מחל על החוב" ?. מה לא ברור כאן ?!!!!!!!!!! נשלחה בקשה לזוכה ,למחילה על החוב "ועוד באותו יום נתקבלה תגובתו בכתב ,על מחילה על החוב ,למעט שכר טרחת עו"הד , אם נדרש, לאחר בדיקה כללית . מה עושה עו"הד?,קובעת באופן שרירותי לחלוטין שכר טרחה של אלפי שקלים ,לשאלתי למה אני נדרש לשלם סכום כה גבוהה?, קיבלתי תשובה ,אני מצתת: זה מה שאני דורשת , לא תשלם, הפעל לגבית כל החוב , למרות שהזוכה מחל לך על החוב,!!!!!!!!!! עד כאן תאור המקרה ,ואני מבקש שוב ,התיחסות של מנהל הפורום. !

      • מחילה על חוב בתיק הוצאה לפועל
        עו"ד איתן שווץ | 23/07/2008 21:41

        עכשיו הסברת היטב מה משמעות המחילה. ראשית אומר, שכאמור בדבר מנהל הפורום, בפורום אינני מתיימר ליתן יעוץ משפטי מלא או שלם, אלא הכוונה ראשונית בלבד. שנית, השאלה של משה אחר עניינית, מאחר שיש לדעת מהי משמעות ה"מחילה" שמחל לך הזוכה. למעשה את טוענת שנכרת בינך לבין הזוכה, הסכם חדש, לפיו הזוכה מחל לך על החוב. אולם ברור מדברייך, שהזוכה לא מחל על כל החוב, אלא רק על סכום קרן החוב. אם הזוכה היה נותן לך אישור שמחל על כל החוב, לא היה מקום להמשיך בהליכי ההוצאה לפועל אולם המחילה היא חלקית בלבד. במקרה כזה, היה עלייך להגיש לתיק ההוצאה לפועל בקשה בטענת "פרעתי" שנתמכת בתצהיר, לגבי חלק החוב למעט שכר טרחה. זכותו של עורך הדין להמשיך ולפעול עד לגביית מלוא שכר הטרחה, אחרת מי שיצטרך לשלם את שכר הטרחה הוא הזוכה שלא יזכה לקבל החזר עבור הוצאותיו. כשסוגרים משהו, כדאי לסגור עד הסוף ולא להשאיר פתח להמשך הליכים.

      • תגובה לעו"ד איתן שוורץ ,העמדת דברים על דיוקם.
        גולן | 24/07/2008 11:18

        שלום רב! ראשית דבר, מודה לך על התיחסות ראשונית לשאלתי, פנית אליי בלשון נקבה,אז לו, אני זכר.(ציתתי את תגובת עו"הד ). לעצם העיניין,הזוכה מחל על כול החוב ,למעט שכר טרחת עו"הד , אם יתברר שקיים חוב כזה לאחר בדיקת תיק ההוצל"פ , ע"י רשם בית המשפט,,ולא כמו שהבנת שהמחילה היא רק על הקרן בלבד,שנפתחה בסה"כ 3300ש"ח ,שולמו עד היום כ7000 ש"ח כולל שכר טרחה.א, וב' ועוד, ועוד , המחילה ניתנה לפני כ4 שנים ,פניתי לעו"הד ,ושאלתי: מה דרישתך הנוספת,אם ישנה ,כשכר טרחה?, למען גילוי נאות,האמנתי שעו"הד תמחל לי על שכר טרחה אם ישנו כזה . לא כך היו פני הדברים ,גילתי מפלצת אדם ,שחסרה כול רגש והתחשבות לנסיבות שאני לא מאחל לאף אחד, נענתי על ידה באלו המילים: לא מעניין אותי כלל הצרות שלך , אני דורשת את שלי,וזה: 3000 ש"ח,לשאלתי למה ,ואיך, היגעת לסכום זה?,נענתי במילים אלו:"זה מה שאני דורשת ,לא תשלם , הפעל לגבית מלוא החוב ,למרות מכתב המחילה!!!. עו"הד ממשיכה לפעול מטעם הזוכה גם כשהוא כבר לא צד בעיניין , האם אין כאן הטעית בית המשפט?, וניצול לרעה של הליכי הוצל"פ?! סכום החוב עומד בשכת הוצל"פ , על סך של : 10,000 ש"ח . ואני שואל לסיום ה-י-ת-כ-ן ,שעו"הד עושה ככול העולה על רוחה , כל בקשה שלה מתקבלת בתגובה של ראש הוצל"פ: כמבוקש!!! האם אנחנו מדינת עולם שלישי?!!! יש בכוונתי לפנות ליועץ המשפטי לממשלה ,מבקר המדינה , נשיא בית המשפט העליון,ולשכת עורכי הדין!!. ושאלת השאלות שתשאל :" האם יש שיתוף פעולה בין רשמי הוצל"פ לבין עורכי דין למינהם ,אחרת איך ניתן להסביר ,כל בקשה לראש הוצל"פ ,למרות היא חוקיות הבקשות התשובה היא: כ-מ-ב-ו-ק-ש!! הגיע הזמן להרים את דגל המרד כנגד לשכות ההוצל"פ !!! מה שהם עושים גרוע יותר משוק אפור,ואני יודע על מה אני מדבר, דוגמאות :בשנת 1989 הייתי חייב 20,000 ש"ח לבנק לאומי' שילמתי בגין עיקולים והסדר תשלומים של ערבים סה"כ :60,000ש"ח בשנת 2000 בופיע החוב על סה"כ "380,000 ש"ח!!!! קשה להאמין , אבל כן !!!!עברתי טרגדיה נוראה בשנה זאת ,איבדתי את בני בעת שירותו בצה"ל שלושה שבועת בלבד,בן 19 שנה . נפלתי למצולות הכאב והצער לא מצאתי מזור למכאוביי , הכול עמד מלכת ,ובצר לי פניתי למנכלית בנק לאומי ,גליה מאור בבקשת מחילה על החוב.תוך שבועיים נענתי בחיוב!!. כל החשיפה כאן באה להראות שמה שקורה בלשכות ההוצל"פ דורש ועדת חקירה ממלכתית,לבדוק מה קורה שם?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20,000 ש"ח = 60,000 ש"ח שששולמו + 380,000 ש"ח סה"כ 420,000 ש"ח !!!!!!!!!!!!!! ה -- י -- ת-- כ-- ן!!!!!!!!!!!! עד כאן המקרה ,לתגובתך המלומדת ,עו"הד איתן שוורץ .

        • שכר הטרחה קבוע בחוק. אם הזוכה בתיק ההוצאה לפועל לא מוכן לוותר
          עו"ד איתן שווץ | 26/07/2008 11:00

          כפי שעשה בנק לאומי, אז אין ברירה ותיאלץ לשלם את שכר הטרחה. ניתן לברר מה גובה שכר הטרחה ולבקש להקטין את החוב בגובה המחילה.