תגובה

  • שוק שחור של ריביות בתיק הוצאה לפועל
    אזרח מיואש | 18/07/2008 17:27

    אני משלם בתיק של הוצאה לפועל בסך 38500 ש"ח כבר 14 תשלומים של 1500 כ"א ועוד 3000 שח שזה ביחד 24000 שח מה שאומר שנותר לי לשלם עוד 14500 ,פניתי להוצאה לפועל כדי לסגור החוב ולהפתעתי אמרו לי שאני חייב במקום 14500 סך של 20000 פשוט ריבית ונשך של שוק שחור, איך אפשר לתקן את המצב ? דחוף מאוד, ואיך יש דרך לברר איך מחשבים את הריביות הרצחניות שלהם? אולי הם גונבים ממני

    • תגובה
      משה אחר | 18/07/2008 18:03

      אתה יכול לבקש דף חשבון בלשכה ולבדוק. אתה תראה שם כמה הפתעות, שכ"ט עו"ד (א+ב), אגרות, ועוד כהנה וכהנה. ניתן לבדוק את שיטת חיוב הריבית וההצמדה אל מול המבוקש בבקשת הביצוע (טופס פתיחת התיק ע"י הזוכה) והתאמתו לתנאי החיוב.

      • תודה על התשובות...
        אזרח מיואש | 19/07/2008 08:40

        תודה משה אחר על תשובתך , סכום התיק שרשמתי כולל כבר את שכר הטרחה של עוד הזוכה, לי לא היה עוד, אני רוצה ביום ראשון ללכת לבקש דף חשבון, אתה יכול להסביר לי בפשטות יותר מה הפרוצדורה לבדיקת הריביות, כי לא ייתכן שיש ריבית של 5500 שח לשנה וחודשיים מאז שהתחלתי לשלם. ליוסיפון שלום, זה התיק הראשון שלי ובטוח שהאחרון, זו מדינה שאוכלת יושביה, אין לי בעיה לשלם את כל הסכום ולסגור התיק, אבל ברגע שאמרו לי שאפשר לפרוש לתשלומים אני בתמימותי חשבתי שזה יישא ריבית של 3 אחוז לשנה לכל היותר, אף אחד לא עידכן אותי או הזהיר אותי שריבית של בית משפט בישראל זה כמו ריבית של שוק אפור ברחוב לוינסקי, מדינה מסריחה!

    • אין שום שוק שחור אלא ריבית פיגורים צמודה
      יוסיפון העצבני | 18/07/2008 20:40

      על הקרן ועל הריבית ועל שכ"ט עו"ד ועל אגרות והלכים ועל כל דבר שמזיז הזוכה נגדך בתיק, מדובר בחוק ששוחט אנשים ומביא אותם לאובדון, מדובר בהשקעה כספית מעולה מצד הזוכה! זה מה יש! תיבדוק כמה אתה חייב היום בכל התיקים, תוסיף לזה ריבית פיגורים צמודה משוערת ותגלה בקלות כמה תשלם בסוף - הרבה מאד! לך לבנק, כך הלוואה, כסה את החוב ותגלה שלבנק אתה משלם הרבה פחות מהוצל"פ כל חודש. אנשים חושבים שבזה שהם הולכים לחקירת יכולת ומציגים עצמם מסכנים ואז מקבלים 500 ש"ח הם דפקו את הזוכה. ממש, ממש לא, הזוכה מתעשר על חשבונך ויש לו קצבה לשנים רבות. דרך אגב, תציע לזוכה סכום עכשווי לסגירת החוב, אולי מתאים לו לקבל עכשיו "חבילה" מאשר לקבל כל חודש קצת לאורך שנים! בהצלחה

    • המסקנה היא שכדאי לשלם חובות בזמן
      עו"ד איתן שווץ | 19/07/2008 14:04

      וזאת מאחר שלא ניתן להתעלם מכך שגם לזוכה מגיע פיצוי על כך שלא שילמו לו את החוב במועד שבו התחייב החייב לשלם. חייבים שבאמת מוגבלים באמצעים, מקבלים הגנות מסוימות ולעיתים גם הפטר מהחובות אך הדברים אינם באים בקלות...

    • הצעת ייעול
      לימור | 23/07/2008 03:25

      במקרה של איחוד תיקים- לא מוגבל באמצעים כדאי לך לנסות ולהגיע לכל עו"ד המייצג בכל תיק הוצל"פ שפתוח כנגדך ולנסות לסגור עימו את החוב בתשלומים או מזומן דבר שלא יגורר ריביות כמו בהוצל"פ כי זה לא נגמר שם...