לבקש בהוצל"פ

  • מה צריך לעשות כדי לאחד תיקים ולשלם כל חודש קצת ?
    איזי | 15/07/2008 20:26

    יש לי 4 תיקים שמסתכמים ביחד ב 70000 ש"ח אני לא יודע מה אני צריך לעשות אני מיואש כבר איך מאחדים תיקים ומגישים בקשה להסדר תשלו\מים שאוכל לעמוד בהם בבקשה עזרה !! יש לי כבר עיקול חיצוני על השכר

    • לבקש בהוצל"פ
      משה אחר | 15/07/2008 21:23

      כדאי לך להסתייע במקצוען להכנת הבקשה.

    • תוספת - כיוון שאיחוד תיקים כולל בחובו הגבלות
      משה אחר | 15/07/2008 21:24

      מסויימות שעליך לשקול טרם הגשת הבקשה.

      • האם זה אפשרי להסדיר איחוד תיקים והסדר תשלומים לבד?
        איזי | 16/07/2008 19:49

        ולא להסתייע במקצוען ואם במקצוען אז לאיזה מקצוען פונים ? יש נגדי צו מעצר אני מפחד שאני אגיע ללשכת הוצל"פ ויעצרו אותי תודה

        • עליך להגיש בקשה לאיחוד תיקים להלן המסמכים שתידרש
          לימור | 23/07/2008 03:44

          גש ללשכת ההוצל"פ בקש טפסים לאיחוד תיקים, תוציא רשימת תיקים מעודכנת, צריך למלא את הטפסים. חשב סכום החוב של כל התיקים ביחד כפול 3 אחוז זה הסכום שתידרש לשלם בכל חודש אלא אם כן תגיש בקשה אחר כך כי אינך יכול לעמוד בסכום זה בהצלחה.

    • בקשה לאיחוד תיקים
      עו"ד איתן שווץ | 15/07/2008 23:30

      ניתן לבקש איחוד תיקים אם יכולים לשלם 3% מסכום החובות מדי חודש. אם לאו, החייב זכאי לבקש מראש ההוצאה לפועל להכריז עליו כחייב מוגבל באמצעים ואז תיקי ההוצאה לפועל מאוחדים באופן אוטומטי. בשני המקרים, מעוכבת יציאתו של החייב מהארץ. במקרה השני, החייב נחשב ללקוח מיוחד מוגבל לפי חוק שיקים ללא כיסוי, איסור לכהן כדירקטור בחברה ואיסור לעשות שימוש בכרטיסי אשראי.

      • איחוד תיקים
        א. | 16/07/2008 14:57

        עו"ד שוורץ שלום יש לי תיק שנמצא באיחוד תיקים מזה 4.5 שנים,הוכרזתי כחייב מוגבל באמצעים,ועוכבה יציאתי מהארץ. ב 4.5 שילמתי ע"פ צו התשלומים בזמן את כל התשלומים תמיד. שאלותיי: 1. האם אני יכול לבקש לבטל את צו עיכוב היציאה מהארץ? 2.האם יכול נושה לבקש לפזר את תיק האיחוד או להגדיל צו תשלומים כיוון שהיום אני מרויח יותר?

        • איחוד תיקים
          עו"ד איתן שווץ | 17/07/2008 13:11

          תוכל לבקש לבטל את צו עיכוב היציאה מהארץ מטעמים מנומקים ו-2 ערבים שיערבו לחובות שלך עד לחזרתך ארצה. ניתן לבקש להגדיל את צו התשלומים אם גדלו הכנסותיך אולם אין עילה לפיזור תיק האיחוד בשל גידול בהכנסות. האם שקלת פנייה להליכי פשיטת רגל על מנת לקבל הפטר מחובותיך?

          • איחוד תיקים ופשיטת רגל
            א | 17/07/2008 15:59

            שלום קודם כל תודה על התשובה! העניין לא פשוט - כשהעניין קרה לפני 10 שנים הייתי סטודנט , והיום אני בכיר במערכת הבנקאות-פשיטת רגל היא אקט מאוד בעייתי. צו עיכוב היציאה הוא ללא הגבלת זמן - בלי בקשה מנומקת וללא ערבים אני לא אוכל לצאת מהארץ לנצח? זה לא מידתי , אין לעיכוב היציאה תוקף? שאלה נוספת ואחרונה - האם אוכל לקנות בית ולרשום אותו על שמי , או שאז עשוי להתעורר נושה ולבקש לעקל אותו? האם הדבר ערוך בסיכון ? שכן אף בת זוג לא תסכים למצב כזה ... אשמח דרך אגב לפגישת ייעוץ בעניין

            • הגבלות על חייב מתוקף איחוד תיקים בהוצאה לפועל
              עו"ד איתן שווץ | 19/07/2008 14:41

              תיק איחוד ובפרט הכרזתו של אדם כחייב מוגבל כרוך בהטלת מגבלות חוקיות. בנוסף, יש לכך השלכות אף לגבי אפשרות לצבור רכוש ועוד. ניתן לפנות ב"פנייה דחופה" למערכת האתר ונשתדל לסייע.