תשובה

  • מציאת דיור חלופי
    דויד | 15/07/2008 11:12

    שלום רב, כתוצאה מתביעה אזרחית נגזר עליי לשלם חוב של 400,000 ש"ח. החוב הוא משותף לי ולאשתי. היננו גרים בדירה שרשומה על שמנו. ברצוני להבין אם ניתן לפנות אותנו מהדירה. אם כן אז בטח צריכים למצוא לנו דיור חלופי? איך בדיוק עובד הדיור החלופי? האם זה צריך להיות באותה עיר מגורים? באותה שכונה? מה מספר החדרים? האם זה לכל החיים? האם ניתן להציע פשרה כספית במקום מכירת הדירה? כמה אחוזים מהסכום ההצעה תחשב ריאלית? בתודה מראש, ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • תשובה
      משה אחר | 15/07/2008 11:23

      דיור חלוף ניתן רק כשהדירה רשומה בבעלוך בטאבו. בחכירה מהמנהל או אן יש רק הערת אזהרה אין חובת דיור חלוף על פי החוק. ככלל בפרקטיקה נותנים כסף לשכ"ד למשך כמה חודשים. פשרה זה תמיד טוב.

    • הליכי הוצאה לפועל כנגד נכס דירה ששייכת לחייב
      עו"ד איתן שווץ | 15/07/2008 23:38

      יש הגנה מפני מכירת בית מגורים של חייב, בכפוף לכך שהחייב מתגורר בבית. במידה ומוגשת בקשה למכירת הבית על הזוכה לפרט את הצעתו לדיור חלופי או פיצוי בכסף. ניתן לשאת ולתת על המחיר וכל צד יכול לטעון את טענותיו לגבי הדיור החלופי או גובה הפיצוי. על ראש ההוצאה לפועל, לקחת בחשבון, מספר שיקולים באשר לגובה הפיצוי. בשל משמעות העניין, ושווי הנכס המעוקל, מומלץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי וייצוג מעורך דין. ניתן לפנות ב"פנייה דחופה" למערכת האתר ונשתדל לסייע.