שיהוי בהגשת פסק דין לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל

  • שאלה לעו"ד מתמחה בתחום ההוצל"פ - תיקון טעות מהודעה
    איציק | 11/07/2008 12:05

    שלום האם יש מקום חוקי לטעון "טענת שיהוי" על פס"ד שהוגש לביצוע כ 8 שנים מנתינתו. הזוכה החזיק את פסה"ד במשך כל התקופה הנ"ל וכיום החליט להגישו לגביה. האם יש לחייב בסיס לטעון בפני ראש ההוצל"פ שהזוכה ומעצם שהשהה את פתיחת התיק מעל ומעבר להגיון הסביר וללא כל סיבה, יש מקום לבטל את הפסוק או לחילופין לקצץ את הריבית פיגורים צמודה? תודה

    • שיהוי בהגשת פסק דין לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 11/07/2008 19:29

      על פי הדין, תקופת ההתיישנות על פסק דין, 25 שנים. אולם, בסמכותו של ראש ההוצאה לפועל להורות על הפחתת שיעור ריבית שהיא נמוכה מריבית הפיגורים "מטעמים מיוחדים" ובהחלט שיהוי יכול להיחשב ל"טעם מיוחד" לצורך העניין.