תגובה

  • חקירת יכולת
    מיכל | 30/06/2008 01:43

    יש לי שני תיקים בהוצאה לפועל על סך 31,000 . אני לא עובדת וההכנסה היחידה שלי היא הבטחת הכנסה מביטוח לאומי. אני מתגוררת בביתה של אימי ומשלמת על עצמי את הוצאות המחייה שלי . הוצא נגדי צו מאסר לשבעה ימים על סכום של 3000 שח. כעט אני שולחת טפסים לחקירת יכולת. מהו הסכום המירבי המינמלי שאותו אצטרך לשלם לאחר החלטת חקירת יכולת לפי נתוניי יכולתי הכלכלית? (כמובן סכום משוער) והאם ישנה אפשרות לבקש לא לשלם כלום עד שתשתנה יכולתי הכלכלית?- הרי בסופו של דבר לאחר הוצאות על כלכלה והוצאות שונות לא נישאר לי יכולת לשלם דבר להוצאה לפועל. אשמח לתשובה מהירה מפני שאני צריכה את המידע הנ"ל למילוי טופס בקשת חייב. ואצטרך לעשות זאת מהר לפני שאעצר. תודה רבה מראש. *הערת מערכת: לקריאה נוספת הוצאה לפועל טפסים

    • תגובה
      משה אחר | 30/06/2008 19:55

      הסיכוי לקבלת צו המורה על אי תשלום הוא קלוש ביותר.

      • בירור נוסף
        מיכל | 01/07/2008 13:17

        אם אכתוב שביכולתי לשלם 50ש"ח בחודש זה יכול להיתקבל?

        • סכום מינימלי לתשלום לפי צו תשלומים
          עו"ד איתן שווץ | 02/07/2008 14:06

          הסכום המינימלי לתשלום הוא 100 ש"ח לפי תקנות ההוצאה לפועל. במקרים חריגים מ א ו ד קיבלתי החלטות שהורו לשלם 50 ש"ח אך ככלל גם חולים סופניים, משלמים לפחות 100 ש"ח לחודש.