פתיחת תיק הוצאה לפועל כנגד חייב שלא רצה לשלם הוצאות משלוח מכתב התראה

  • נתתי שיק ושכחתי למי נתתי אותו, השיק חזר וקיבלתי
    משה | 29/06/2008 11:48

    מכתב מעו"ד, התקשרתי אליה ואמרתי לה שאני מוכן לשלם רק את סכום השיק, בלי עמלת החזר השיק וההוצאות מכתב. היא סרבה לזה, היא הייתה מוכנה להוריד לי רק חלק מהוצאות המכתב, אני סרבתי. היא פתחה תיק בהוצאה לפועל, מה אני יכול לעשות?

    • פתיחת תיק הוצאה לפועל כנגד חייב שלא רצה לשלם הוצאות משלוח מכתב התראה
      עו"ד איתן שווץ | 30/06/2008 00:17

      היית יכול להפקיד את הכסף שלא שנוי במחלוקת בבית המשפט על מנת לחסוך חיוב בהוצאות משפט, הצמדה וריבית או לשלוח שיק בסכום שאינו שנוי במחלוקת לזוכה. משלא פעלת כך, סביר שתידחה בקשה לביטול חיוב בהוצאות פתיחת תיק הוצאה לפועל, ושכר טרחת עורך דין. אם לא תשלם בתוך 20 יום, החוב יגדל בשכר טרחה נוסף, וחבל שתיאלץ לשלם סכומים נוספים.

      • איפה כתוב שאני חייב לשלם לעורך דין הוצאות עבור
        משה | 30/06/2008 13:59

        מכתב התראה, יש חוק כזה?

        • אין חובה ספציפית בחוק לשלם שכר טרחה בגין מכתב התראה
          עו"ד איתן שווץ | 02/07/2008 13:46

          אולם, הנושה יכול לתבוע את הוצאותיו מהחייב בעילה נזיקית. אם הנושה יפתח תיק הוצאה לפועל כשהוא מיוצג על ידי עורך דין, יהיה זכאי לשכר טרחה לפי התעריף המינימלי של לשכת עורכי הדין בגין הגשת בקשה לביצוע שטר.