בקשה להגדלת חוב בתיק הוצאה לפועל - מזונות

  • תשלום חינות כחלק ממזונות
    קאיה | 25/06/2008 14:48

    שלום רב,אני מקבלת מזונות דרך הוצאה לפועל אחרי שעיקלו לו קצבת מבטחים.מגיע לי גם 50% מחינוך לבן הקטן.הגשתי קבלות עבור 50% חינוך דרך עו"ד של סיוע משפטי והופתעתי לגלות כי הוצאה לפועל פונה לחייב לבקש ממנו אישור על הסכום.יש כמובן פסק דין לגבי התשלומים שלו. אני פשוט המומה, מה קורה פה בדיוק? אין לו כתובת קבועה וזה מעכב את התוספת לחוב שלו.אשמח לקבל הסברים.תודה

    • בקשה להגדלת חוב בתיק הוצאה לפועל - מזונות
      עו"ד איתן שווץ | 26/06/2008 00:20

      לפי תקנה 25 לתקנות ההוצאה לפועל, על חייב שנמסרה לו אזהרה או כתב בי דין אחר, במען שרשום בתיק ההוצאה לפועל, להודיע על כל שינוי במען. אם לא הודיע על שינוי במען, יראו כל הודעה שנשלחה למען כאילו נמסרה לידיו של החייב אפילו אם הוחזרה על ידי הדואר. ראש ההוצאה לפועל רשאי לבקש את תגובת החייב לבקשה להגדלת חוב, במידה שהוא סבור שיש בכך כדי לברר את העובדות בצורה הוגנת. לפעמים כאשר ראש ההוצאה לפועל עושה שימוש מוגזם בסמכותו זו, הדבר גורם לעגמת נפש רבה לזוכה שצריכה לטרוח מעבר לנדרש בנסיבות העניין.