שלום

  • ורכת דין ערפד!!,יש דבר כזה!!!
    עופר | 25/06/2008 12:00

    בשנת 1992 נפתחו נגדי 2 תיקי הוצל"פ על ש'קים ב1 התיקים היה ש'ק לבטחון על סך: 1500 ש"ח אמרתי מפורשות לספק על תפקיד את השק אני שולח לך שק אחר ,הש'ק רק לבטחון,שבוע לאחר מכן שלחתי ש'ק על סך 1000 שכחתי מהעיניין וזמן מה ההש'ק הופקד וחזר, לא חלפו להם ימים ונתבעתי על הש'ק,לא חשבתי בחלומות הכי גרועים למה ניכנסתי!! פניתי לספק ושאלתי אותו : מה קורה עם התביעה על השק כשאני חייב רק 500 ש"ח ?,על דאגה אתה תשלם רק מה שאתה חייב בלבד! הסכום הזה היה רק עם הספק עו"הד מטעמו ,עשתה ככול העולה על רוחה,דרשה את כל הסכום למרות טענותי , בינתיים התנהל תיק נוסף וכול זאת עכב נפילת העסק תיק קרן 1750 תפח לממדים מיפלצתיים ,עד היום שולמו 6500 ש"ח לפני 4 שנים שלחתי לזוכה/ ספק מכתב בקשת מחילה על החוב וזאת כתוצאה מכך שבני יחידי נהרג בבסיס טירונים והוא רק שלושה שבועות בצ"הל בן 19 ,חרב עולמי הכול עמד מלכת , הבקשה נענתה בחיוב ,וכך נכתב :כתוצאה מהאסון הנורא שפקד את החייב אני מוחל על יתרת החוב ,ומבקש מעורכת דינו לדרוש את שכר טרחת כמובן עם התחשבות, במקביל אני שולח לעו"הד בקשה גם למחילה על שכר הטרחה ,וזאת על פי חישובים גבתה מעל ומעבר לנדרש,,התאבון שלה לכסף הוא:שאיבת דמו האחרונה של הקורבן/ החייב!!! קיבלתי תשובה כזאת: אני לא צד באסון שלך לא מעניין אותי כלל זוהי בעיה שלך בלבד ועל תכניס אותי לזה!!! מה עושה עו"הד קובעת בצורה שרירות לחלוטין שכר טרחה של 3000 ש"ח,לשאלתי למה,ואיך הגיע לחשבון זה נאמר לי אם לא תשלם את הסכום הפעל לגבית מלאו החוב למרות כתב המחילה. עד היום עו"הד/ ערפד מוצצת את דמי ,עיקולים ,פקודות מאסר ממשיכה להציג את עצמה כבת כוח הזוכה !!, היתכן?? הזוכה מחל מטעם מי היא פועלת ? זה לא הולכת שולל של הוצל"פ מה ניתן לעשות עד ל1 /07/2008 אני צריך להתיצב בלשכת הוצל"פ עכב פקודת מאסר אני מיואש אין לי כוח יותר ,אין דין ואין דיין ,מ-ה ל-ע-ש-ו-ת ????!!! אפשר בכלל לתבועה אותה על ניצול לרעה של הליכי הוצל"פ??!!

    • שלום
      אליק ביטר | 25/06/2008 12:58

      ב"ה עופר שלום רב, אני משתתף בצערך, המקום ינחם אותכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים. שאלתי: 1. האם אתה מיוצג? כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בהוצל"פ. 2. הטענות שהעלת ישמעו בשמחה ע"י ראש ההוצל"פ - תגיש בש"א (בקשות שונת אזרחי) למחיקת התביעה ושב"מש יפסוק ההוצאות הסבירות בנסיבות הללו. 3. על החלטתו של ראש הוצל"פ יש לך גם ערעור בזכות לאותה ערכאה ואם זה פס"ד סופי - לערכאה עליונה יותר. 4. בהצלחה.

    • עורך דין שלא מוחל על שכר טרחתו למרות שהזוכה מחל על החוב
      עו"ד איתן שווץ | 26/06/2008 00:05

      ראשית, הנני משתתף בצערך על אובדן הבן. לגבי תיק ההוצאה לפועל, לא ברור מדוע לא הגשת התנגדות לביצוע השיקים ומדוע לא העלית את טענותיך במועד. במידה ויש לך הגנה כנגד השיקים, תוכל לבקש הארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע השיקים, ולבקש לשלם את החוב שאינו שנוי במחלוקת. בעקרון, אם מדובר בחוב פסוק, שלא ניתן לערער עליו, זכותה של עורכת הדין, לעמוד על קבלת שכר טרחתה. שכר הטרחה בהוצאה לפועל נקבע לפי התעריף המינימלי המומלץ של לשכת עורכי הדין. ככל שאין בידך לשלם או כוחות ומשאבים להשיב מלחמה, תוכל לבקש מראש ההוצאה לפועל בחקירת היכולת להתחשב במצבך ובעובדה שהזוכה מחל על החוב ולבקש לפרוס לך את תשלום החוב לתשלומים מינימליים לפי יכולתך. כמו כן, תוכל להגיש בקשה בטענת "פרעתי" לפיה יש להפחית את סכום החוב, בסכום המחילה, כך שבתיק ההוצאה לפועל ישאר רק החוב בגין שכר הטרחה שהרי הזוכה מחל על הקרן וההוצאות. ייתכן שבחקירת היכולת, יקבע ראש ההוצאה לפועל שעליך לשלם סכום סמלי כדי לבטל את פקודת המאסר ולגבי ההמשך יפסוק צו חיוב בתשלומים בהתאם ליכולתך כפי שתיקבע בחקירת היכולת