המשך הליכים נגד חייב לאחר ביטול צו הכינוס בהליך פשיטת רגל

  • החייאת הליכים
    יובל | 25/06/2008 11:56

    שלום רב בשנת 2000 הגשתי באמצעות עו"ד תביעת חוב ע"ס כ 25000 ש"ח , התביעה התבררה בסדר דין מקוצר ובשלב די מתקדם של התיק קיבל החייב צו כינוס נכסים ועיכוב הליכים, הצו הוצא ביום 28/12/00. ביום 28/06/01 הוצא צו פשיטת רגל . עורך הדין שטיפל בזמנו בתיק ירד מהארץ ולא הצלחתי ליצור איתו קשר,והנה לפני כמה זמן נודע לי שהוצא נגד החייב צו ביטול בגין ניצול לרעה . אני מבקש לדעת האם כבר לפני 7 שנים אפשר היה להגיש תביעת חוב לכונס על אף שהתיק לא הוכרע , ושנית מה אני צריך לעשות כעת .

    • המשך הליכים נגד חייב לאחר ביטול צו הכינוס בהליך פשיטת רגל
      עו"ד איתן שווץ | 25/06/2008 23:44

      אם הוגשה תביעה בסדר דין מקוצר, וטרם נסתיים הדיון בתביעה, עליך לבקש להמשיך את ההליכים בתיק התביעה על מנת להשיג פסק דין כנגד הנתבע. תביעת חוב בהליך הפש"ר ניתן להגיש בתוך 6 חודשים מיום מתן צו הכינוס. לאחר סיום הליך הפש"ר אין תועלת בהגשת תביעת חוב. אם לא הגשת תביעת חוב, לא תהיה זכאי לדיבדנד מקופת הכונס הרשמי. ניתן לנסות להטיל עיקול אצל הכונס הרשמי על כספים שנצברו בקופת הכונס.

      • התפתחות מפתיעה
        יובל | 27/06/2008 15:49

        הצלחתי לאתר את העו"ד שבזמנו טיפל בתיק , והוא עדיין פעיל , אם הבנתי נכון את תשובתך הרי שאם הוא בזמנו לא הגיש תביעת חוב לכונס על פניו צריכה היתה להיות לו סיבה טובה מאוד , שאם לא כן הרי שעל פניו יש כאן רשלנות פר אקסלנס , האם אני צודק , והאם אתה יכול להעלות תסריט כלשהו שבגללו הוא לא יכול היה להגיש תביעת חוב , קראתי את כל התיק ( בתביעה שלי לא בתיק הפש"ר) ולא מצאתי ענינים מיוחדים , התיק בעצם עמד בשלב שבו החייב הגיש בקשה להתנגד מכח העובדה שהוא טען שהוא לא ערב אישית לחובות החברה בע"מ שהוא היה הבעלים שלה .