עיקול שכר דירה על ידי זוכה בתיק הוצאה לפועל

  • עיקול נכס- צד שלישי
    שמרית | 24/06/2008 20:56

    שלום וברכה. קיבלתי מכתב מהוצ"לפ שמעקל את שכר הדירה (בעל הדירה חייב כסף לבנק מסויים). משתמע מהמכתב שאם לא אעביר את השכירות להוצל"פ ינקטו נגדי הליכים. אציין שבחוזה השכירות שלי כתוב כי חתמתי חוזה עם בעל הדירה שחייב כסף ועוד אחד שלא חייב (בינתיים...). שאלותי הן: 1. אלו צעדים יכולים להינקט נגדי אם אתעלם מהמכתב הזה? 2. נתתי צ'קים דחויים על כל תקופת השכירות, ואין לי מושג מה מספרם כדי לבטל אותם, וגם בעל הדירה מאיים עלי בתביעה וסילוק אם אעשה את זה. 3) מה בעצם אני צריכה לעשות? תודה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • עיקול שכר דירה על ידי זוכה בתיק הוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 25/06/2008 23:33

      התעלמות מצו עיקול, יכולה להביא לחיוב המחזיק (השוכר) בסכום העיקול או בסכום החוב בתיק ההוצאה לפועל וזו האופצייה הגרועה ביותר. על פי דין, יש לבטל את השיקים הדחויים, ולהעביר את הכסף ללשכת ההוצאה לפועל. אם תיתבעי על ידי המשכיר, תהיה לך הגנה טובה מאחר שקיימת החלטה של ראש ההוצאה לפועל. מאחר שיש מספר משכירים יש לבחון את הוראות הסכם השכירות. במקרה של חוסר וודאות, יש אפשרות להגיש תובענה בהליך של "טען ביניים" ולהביא את העניין להכרעה של בית המשפט, כאשר את הכסף - דמי השכירות יש להפקיד בקופת בית המשפט.