ערבות לחוזה שכירות

  • ערב מוגן/ערב יחיד
    מירי | 24/06/2008 17:44

    שלום, יש לי שאלה בנוגע לערב: אם חתמתי על שטר ערבות למישהו בגובה של X ש"ח (לצורך שכירת דירה ולצורך מצב שהשוכר לא משלם שכ"ד וכדו), האם אני נחשבת ערב מוגן או ערב יחיד או סתם ערב? האם כדי להיות ערב מוגן צריך להיות ערב מול בנק בלבד? אשמח להבהרה בעניין זה. דיי דחוף. יש הוצאה לפועל שרוצה לחייב אותי בתשלום ערבות ואני רוצה קצת פרטים להתגוננות..

    • ערבות לחוזה שכירות
      עו"ד איתן שווץ | 25/06/2008 23:19

      על ערבות לחוזה שכירות לא חלות ההגנות שעוסקות ב"ערב יחיד" ו/או "ערב מוגן" מאחר שההגנות חלות על היחסים שבין ערב לבין נושה כאשר נושה מוגדר בחוק הערבות: "נושה" - מי שמתן הלוואות הוא במהלך עסקיו הרגיל, אף אם אינו עיסוקו העיקרי; לכן, מדובר בבנקים או גופים שעיסוקם במתן הלוואות במהלך העסקים הרגיל. גם על ערב "סתם" יש הגנות ומומלץ לקבל יעוץ משפטי בטרם הגשת התנגדות או כתב הגנה.