מכתבי התראה שנשלחים בטעות

  • מכתב התראה הוצל"פ
    תמר | 17/06/2008 12:49

    חברת הוט טוענת שיש לי חוב כלפיהם, למרות שלדעתי זו טעות. כבר שנה שאני מקבלת ממשרד עורכי דין מכתבי התראה (איומים) שעומדים לפתוח לי תיק בהוצל"פ. אני רוצה להגיש התנגדות, אבל אין לי אפשרות עד שהם לא יפתחו תיק. האם אין מה לעשות נגד שליחת מכתבים אלו? והרי זו הטרדה לשמה. שלחתי להם את כל המסמכים המוכיחים כי לא מגיע להם כסף ואפילו הצעתי פשרה, אבל הם לא קבלו זאת. מה ניתן לעשות?

    • מכתבי התראה שנשלחים בטעות
      עו"ד איתן שווץ | 18/06/2008 13:41

      ניתן להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי ולבקש שבית המשפט יתן פסק הדין המצהיר שאינך חייבת לנושה דבר. הנושה יוזמן לדיון ויצטרך להשיב. במסגרת התביעה תוכלי לנסות לחייב את הנושה בהוצאות המשפט. לפני הגשת תביעה שכזו, עדיף לשלוח התראה לנושה, שאם לא ינתן אישור המאשר שלא קיים חוב תוגש תביעה כאמור לעיל. מאחר שהגשת תביעה כרוכה בעלויות, בדר"כ עדיף לחכות שתוגש תביעה מצד הנושה.