עיקול נכסים בהליכי הוצאה לפועל כנגד בני זוג

  • עיקול נכסים וחשבון בגלל ערבות למשכנתא
    יעל | 02/06/2008 12:45

    בעלי חתם לאחיו ערבות עבור משכנתא לדירה והיום פונים אלינו לסגירת החוב שהצטבר,החשבון בנק המשותף מעוקל וכל הנכסים,(הדירה שלנו במשכנתא ,והרכב שלנו שנת 96. האם אני יכולה לפתוח חשבון בנק על שמי בלבד או שגם הוא יכול להיות מעוקל?האם ניתן לעקל את הרכב אם הוא על שמי בלבד ,והאם ניתן להעביר את הבית על שמי בלבד כדי שלא יעקלו אותו?

    • עיקול נכסים בהליכי הוצאה לפועל כנגד בני זוג
      עו"ד איתן שווץ | 02/06/2008 18:12

      את יכולה לפתוח חשבון עו"ש על שמך בלבד ולא ניתן יהיה לעקל את החשבון. לגבי הבית והרכב, אם הנכסים נרכשו לאחר הנישואין, או לאחר מספר שנות נישואין, הנושים יוכלו לטעון לזכויות שוות של בעלך בנכסים ולנסות לעקל את חלקו של בעלך בנכסים. הסכם ממון יכול לעזור. בכל מקרה, אם הנכסים רשומים על שמך בלבד, זה יכול להוות מכשול לנושים שלא יצליחו לעקל את הנכסים בקלות אלא יאלצו להגיש בקשות ולשכנע את ראש ההוצאה לפועל בדבר הזכויות של בעלך בנכסים.