עיכוב הליכים בתיק הוצאה לפועל

  • מה המשמעות של עיכוב הליכים
    seadoo | 17/05/2008 10:23

    אני חייב בתיק מזונות , הזוכה הגישה נגדי בקשה לביצוע עיקול על משכורת . ההוצל"פ ביצעו את העיקול אולם אני הגשתי בקשה לעיכוב הליכים בגין תשלומים פרטייםששולמו ולא דווחו טרם הגשת הזוכה בקשה לעיקול ( כאשר גם הגשתי קבלות ) . מה זה אומר שיש עיכוב הליכים בתיק (כבר מעל לשנה) ? רק על הליך עיכול המשכורת ? מה המשמעות של עיקוב הליכים בתיק ? האם יש פה משהו שיכול לשרת את האינטרסים שלי ? האם על סמך זה שהזוכה פעלה בתום לב לביצוע עיקולים על המשכורת אני יכול להרוויח משהו ? ההוצאה לפועל

    • עיכוב הליכים בתיק הוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 17/05/2008 15:30

      ראש ההוצאה לפועל רשאי להשהות הליכי הוצאה לפועל במקרים מסוימים, אולם סמכות זאת מצומצמת יחסית לאור זכותו של זוכה לגבות את החוב. השהיית הליכים או עיכוב הליכים, מעכבים את ביצוע הליכי ההוצאה לפועל, אולם אין לטעות, ההליכים אינם מבוטלים, אלא מעוכבים בלבד. אם הגשת בקשה וטענת ששילמת, ראש ההוצאה לפועל צריך לקיים דיון בבקשתך, ולאחר שתוכיח את התשלומים ששילמת, על ראש ההוצאה לפועל להורות על הקטנת החוב בתיק ההוצאה לפועל. עד למתן החלטה, רשאי ראש ההוצאה לפועל להורות על עיכוב הליכים. כל עוד לא יבוטל עיכוב ההליכים, הזוכה לא תוכל לנקוט נגדך בהליכים שעוכבו על פי החלטת ראש ההוצאה לפועל. אם גרושתך פעלה בחוסר תום לב ותוך הפרה חובה חוקית להקטין את החוב בגין תשלומים שקיבלה, תוכל לתבוע ממנה את נזקיך לרבות תביעה בגין הוצאת דיבה ולשון הרע.