כספים שעוקלו בחשבון בנק של חייב בתיק הוצאה לפועל

  • בשעה טובה.
    חתול | 15/05/2008 12:07

    "נתפסו" כספים בבנק. עכשו אומר העו"ד צריך לשלוח מכתב לנתבע. איזה מכתב? תביא תכסף. נתפסו גם 5 רכבים. ואם הוא לא יגיב כמו שלא הגיב כלל? ואם יחזור כלא נדרש כמו חלרק מהמכתבים? האם חייב שנתבע יחתום על אישור מסירה? למה לא לעשות שליחות ע"י איש מסירה פרטי? בקיצור מה צריך לקרות שאני כבר אקבל תכסף? האם הנתבע יכול להתגונן? או שזה סופי? (שהכסף שעוקל שלי) האם בשלב אחרון זה הוא יכול לבקש בקשה לביטול פס"ד? אחרי שכבר ביקש ניתנה לו הזדמנות והוא לא הגיע למשפט? במילים אחרות: האם החברה הנתבעת יכולה לעקב את העיקול? כלומר למשוך זמן? מה קקורה לאחר 20 יום מתן הודעה לנתבע ? מצטער על השאלות המרובות. התביעה הזו כבר בת שנה. מת לגמור עם זה. ועד שאקבל הכסף האם זה ממשיך לצבור ריביות? תודה. חתול

    • כספים שעוקלו בחשבון בנק של חייב בתיק הוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 15/05/2008 23:46

      לאחר שנרשם עיקול על כספים בחשבון בנק של חייב, ניתן להגיש בקשה למימוש העיקול. בהחלטתו ראש ההוצאה לפועל מורה לבנק לשלוח הודעה לחייב על המימוש ולאפשר לו לשלם את החוב. אם החייב לא דואג לבטל את העיקול, אז על הבנק להעביר בתוך 10 ימים את הכספים לתיק ההוצאה לפועל. לא ידוע לי על מכתב שהזוכה צריך לשלוח לחייב בטרם מימוש הכספים. אם טרם הומצאה לחייב אזהרה בתיק ההוצאה לפועל, אז יש לבצע את מסירת האזהרה על מנת לממש את הכספים. ניתן לבצע המצאת אזהרה באמצעות שליח מסירה פרטי.

      • תודה, האם גם במסירה לחייב הוא חייב לחתום או שגם "לא נדרש"
        חתול | 15/05/2008 23:55

        זה בסדר. שלא כמו זימון למשפט שהחייב חייב לחתום ולא נדרש זה לא מספק. כי אם אתה אומר שצריך אז כבר עדיף לעשות אישור מסירה שליח. שאלתי אם החייב יכול ל"הרוויח" זמן ולבקש עיכוב או משהו כזה. איזה תנאים בר מינן הוא יכול לזכות ולבטל את העיקול. מה זה תיק הוצאה לפועל? אני הזוכה ולי יש עו"ד. תודה

        • מסירה לחייב
          עו"ד איתן שווץ | 16/05/2008 17:26

          מסירת אזהרה לחייב, חייבת להיות בהמצאה מלאה. צריך למסור לידיו של החייב את האזהרה, או לבן משפחה המתגורר עמו ושנראה שמלאו לו 18 שנים. אין הכרח בחתימה במקרה שהחייב מסרב לחתום או מסרב לקבל את האזהרה. במקרה כזה, המסירה תיחשב להמצאה מלאה של האזהרה, וניתן יהיה לנקוט כנגד החייב בכל הליכי ההוצאה לפועל. כמובן שהחייב יכול להקשות ולנסות להגיש בקשות שונות אולם אם מדובר בפסק דין חלוט, או שיק שהפך לחוב פסוק כנגד החייב, סיכוייו של החייב להתנגד למימוש העיקולים, נמוכים ביותר.

          • תודה
            חתול | 17/05/2008 14:10

            אני מבין. נמתין להתפתחויות. תודה רבה על השירות המקצועי והיעיל.