הפקדת כסף בחשבון נאמנות

  • חשבון נאמנות
    דקלה | 14/05/2008 20:08

    שלום יש לי פסק דין בהסכמה מבית המשפט בתיק גירושין כי על הגרוש שלי להפקיד סכום כסף בחשבון נאמנות בגובה של שנתיים לתשלומי המזונות. לאחר שהגרוש הפקיד את הכסף הוא הפסיק לשלם את המזונות השוטפים בטענה כי אין לו כסף. בהסכם לא נרשמו התנאים מתי ואיך אוכל להשתמש בכספים אלו . שאלתי היא : אם לחייב ישנם כספים נוספים נזלים שאותם אני יכולה לתבוע דרך הוצאה לפועל כמו קצבת נכות , ביטוח חיים קופת גמל .האם על פי חוק אני יכולה לבקש לממש קודם כספים אלו??? האם יש באפשרות הוצל"פ לפסוק לי גברתי הנכבדה לכי חכי כסף מחשבון הנאמנות!!!! או האם חשבון נאמנות יכול להוות רק כאופציה אחרונה למימוש על פי חוק??..? ואם יש פסק קודם בו אני יכולה להוכיח כי אכן חשבון נאמנות מהווה רק כאופציה אחרונה. ורק לאחר שאין יותר מאיפה לממש אז לקחת מחשבון הנאמנות. אשמח לקבל את תשובתכם וגם אם אפשר חומר או פסקי דין בנושא חשבון הנאמנות. תודה דקלה

    • הפקדת כסף בחשבון נאמנות
      עו"ד איתן שווץ | 14/05/2008 22:28

      יש לבדוק מה מטרת הנאמנות ומהם תנאי הנאמנות. ניתן לנסות לנקוט בהליכי גבייה אחרים על מנת להשאיר את סכום הנאמנות כבטחון לעתיד.