הליכי גבייה בגין חוב לעירייה של אדם אחר

  • הליכי הוצאה לפועל
    מיקי בר | 14/05/2008 16:12

    אני שוכר דירה בתל-אביב בחוזה שכירות מצויין הסכם ביני לבין בעל הדירה שאת הארנונה ותשלום המים הוא משלם. אתמול הגיעו לביתי נציגי ההוצאה לפועל כאשר בדלת הם השאירו מסמך אזהרה אחרונה בטרם שימוש בכוח עקב אי תשלום ארנונה + מים על הטופס הכתובת נכונה אך השם של החייב לא ידוע לי ולא מוכר לי בשיחה עם בעל הדירה בטלפון הוא מסר כי יטפל בזה ושאין לי מה לדאוג כמובן שלא אוכל להסתמך על דברים אלו האם נציגי הוצל"פ יכולים להיכנס לביתי כאשר לא אהיה נוכח בו? ובמידה ויבוצע עיקול מטלטלין מדירתי האם אוכל לתבוע את עיריית ת"א? ובכלל איזה צעדים אוכל לנקוט בכדי למנוע אי נעימויות כאלו שאני בכלל לא קשור אליהם *הערת מערכת: לקריאה נוספת הוצאה לפועל טפסים

    • הליכי גבייה בגין חוב לעירייה של אדם אחר
      עו"ד איתן שווץ | 14/05/2008 21:59

      ראשית, עליך להודיע מיידית לעירייה ולחברת הגבייה, על כך שהמיטלטלין שבדירה שלך ולא של החייב. רצוי לשלוח מכתב בדואר רשום בנוסף לפנייה טלפונית ובפקס. במכתב, עליך לבקש אישור בכתב מהעירייה על הפסקה מיידית של הליכי הגבייה במען מגוריך, ולהתריע כי ללא אישור על הפסקת הליכים, תגיש תביעה כנגד העירייה לפסק דין הצהרתי ופיצויים על נזקיך. עליך להציג לעירייה חוזה שכירות שמעיד על היותך המחזיק במען. הדרך המשפטית לעכב את ההליכים, היא הגשת בקשה לפסק דין הצהרתי על הבעלות במיטלטלין, נגד העיריה, ולהגיש בקשה לצו מניעה זמני, שאוסר על העיריה לנקוט בהליכים בכתובת מגוריך כנגד המיטלטלין.