עיקול רכב שנמכר לקונה בגלל חוב של המוכר - חברת הליסינג לבנק

  • רכב שקניתי מחברת ליסינג עוקל בגלל שהחברה פשטה את הרגל
    דבי | 14/05/2008 14:28

    קניתי רכב מחברת ליסינג. הם נסגרו, והתגלה שהרכב מעוקל ע"י הבנק. לפני כחודש הרכב נעלם ודיווחתי כי הוא נגנב - רק לאחר כמעט חודש המשטרה התקשרו ודיווחו שזה אצלם ושהכונס עיקל אותו - הם אפילו לא טרחו לבקש שנביא את האוטו לפני שהם באו לקחת אותו ולגם לא יידעו אותי אחרי שהם לקחו את זה שזה עוקל ולא נגנב!!!!! מה אני יכולה לעשות על מנת שלא כל הכסף ששילמתי יזרק לזבל???

    • עיקול רכב שנמכר לקונה בגלל חוב של המוכר - חברת הליסינג לבנק
      עו"ד איתן שווץ | 14/05/2008 22:06

      כאשר קונים רכב, יש לדאוג להסרת המשכון שרשום על הרכב, לטובת הבנק, ובכך למנוע את הסיכון שבעסקה לגבי רכב ממושכן. ניתן לנסות להגיע להסדר עם הנושה (הבנק) לגבי פדיון הרכב המעוקל ובכך לנסות להקטין את הנזק. מבחינה משפטית, כאשר אדם קונה רכב שרשום עליו משכון, הבנק קודם לקונה שקנה את הרכב עם המשכון והחוב. אם בהסכם בינך לבין חברת הליסינג חברת הליסינג התחייבה להעביר לך את הבעלות ברכב, נקי מכל שעבוד וזכות צד ג', תוכלי לנסות לתבוע את חברת הליסינג כמו הנושים האחרים שחברת הליסינג חייבת להם כסף.