איחוד תיקים בהוצאה לפועל ועיכוב הליכים

  • איחוד תיקים בהוצל"פ
    פנינה | 08/05/2008 07:35

    שלום. יש לי שלושה תיקים בהוצל"פ שעומדים כרגע על סכום של 30.000 שקלים. בשלושת התיקים נגדי יש כרגע הליכים פעילים.. ביקשתי מעורך דין שמטפל לי במזונות, לבצע איחוד תיקים ובינתיים להפסיק הליכים כבר לפני חודש אך מתברר שעדין לא עשה זאת והוא בחופשה. האם זה אפשרי לעכב הליכים? האם משרד עורכי דין יכולים שלא להתחשב בעיכוב ההליכים ולהמשיך או שהם מחוייבים ותוך כמה זמן מבקשה לעיכוב הליכים זה יכול להתבצע? תודה

    • איחוד תיקים בהוצאה לפועל ועיכוב הליכים
      עו"ד איתן שווץ | 11/05/2008 20:13

      אם קיימים נגדך 3 תיקי הוצאה לפועל, קיימות אפשרויות שונות לקבל עיכוב הליכי הוצאה לפועל: 1. אם יש באפשרותך לשלם כל חודש 3% מסכום החובות בתיקי ההוצאה לפועל, במקרה שלך 900 ש"ח בחודש, ניתן לבקש איחוד תיקים רגיל ולשלם מדי חודש 3% עד לפירעון החוב בתיקי ההוצאה לפועל. 2. אם אין באפשרותך לשלם כל חודש 3%, ניתן להגיש בקשה להכרזתך כחייבת מוגבלת באמצעים, ובמקרה כזה קובעים לך לשלם צו תשלומים לפי היכולת שלך ו/או פוטנציאל ההשתכרות שלך. 3. ניתן לבקש לשלם צו תשלומים בכל תיק הוצאה לפועל בנפרד, ובכך למנוע הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ כפי שניתן במקרה של איחוד תיקים רגיל וכן למנוע הגבלת חשבונות הבנק והגבלות נוספות, מכח הכרזתו של חייב כמוגבל באמצעים.