הסדר של צד שלישי לסילוק חובות בתיק איחוד של החייב

  • הסדר של צד ג' לתיק איחוד
    לימור | 06/05/2008 22:13

    האם כאשר יש לי תיק איחוד הכולל 10 תיקים, יש אפשרות לצד ג' לבקש בקשה לשלם את חובי אך רק אחוז מסוים מהחוב וזאת כדי לסגור את התיק? אם יש אפשרות כזו, האם יש מדרגות מסוימות שלפי גובה החוב נקבע האחוז המסוים שאותו צד ג' צריך לשלם בשביל לסגור אתה תיק?

    • הסדר של צד שלישי לסילוק חובות בתיק איחוד של החייב
      עו"ד איתן שווץ | 06/05/2008 22:47

      ניתן להיעזר בצד ג' כגון חבר או קרוב משפחה של חייב, על מנת להציע הסדר לסילוק החוב בתיקי ההוצאה לפועל שכלולים באיחוד, בפשרה. אין בחוק ההוצאה לפועל, אפשרות לאכוף על זוכים לוותר על חלק מהחוב ואין מדרגות לתשלום בגין סילוק חובות. רק בהליך פשיטת רגל ניתן לאכוף על נושים הסדר לסילוק החוב בפשרה, ואף הפטר מחובותיו של החייב.

      • פשרה של צד ג' בתיק איחוד
        לימור | 07/05/2008 12:49

        האם את הצעת הפשרה צד ג' מגיש לללשכת ההוצל"פ או לכל נושה ונושה? האם יש טופס מסוים שעליי להגיש להוצל"פ?

        • הסדר לסילוק חובות בתיקי הוצאה לפועל שכלולים באיחוד
          עו"ד איתן שווץ | 11/05/2008 20:42

          בדר"כ מגישים את ההצעות לכל נושה ונושה בנפרד. ניתן לפנות ב"פנייה דחופה" ונשתדל לסייע לך.